0.0از 0

اعتیاد روانی دانش‌آموزان به اینترنت

۳۰٬۰۰۰
خرید
  • الکترونیکی
  • معرفی کتاب
  • مشخصات کتاب

معرفی کتاب اعتیاد روانی دانش‌آموزان به اینترنت 

کتاب اعتیاد روانی دانش‌آموزان به اینترنت و فضای مجازی نوشته کبری فتحی است و توسط انتشارات فرزانگان دانشگاه در سال 1400 منتشر شده است. این کتاب به موضوع اعتیاد روانی دانش‌آموزان به اینترنت و فضای مجازی می‌پردازد. تالیف این کتاب دانش آموزان را از مضرات اعتیاد به اینترنت و تاثیرات آن بر افسردگی و اعتماد به نفس و سلامت روان آگاه می‌کند.

اگر بپذیریم که هر چیزی می‌تواند جنبه اعتیادآور و بیمارگونه به خود بگیرد، در این صورت کاملاً منطقی خواهد بود که از اعتیاد به اینترنت سخن بگوییم. توجه زیادی که امروزه روان‌شناسان و روان‌پزشکان درباره اعتیاد به اینترنت دارند، نشان می‌دهد این موضوع همچنان مهم و بحث‌برانگیز است. محققین اعتیاد به اینترنت را نوعی اختلال می‌دانند که فرد صفحه رایانه را جذاب‌تر از واقعیت زندگی روزمرّه می‌بیند. به نظر پژوهشگران، هر کس رایانه دارد، در معرض اعتیاد است، ولی افراد خجالتی، تنها و بی‌حوصله آسیب‌پذیری بیشتری دارند.

اینترنت یکی از ابزارهای پیشرفته فن آوری است که تشخیص اعتیادآور بودن آن از مصرف مفید بسیار دشوار است. اگر چه راهنمای آماری تشخیص اختلالات روانی که توسط انجمن روانپزشکان آمریکا منتشر شده جهت شناسایی این اختلال مواردی را عنوان کرده اسـت. با این وجود امروزه استفاده از اصطلاح اعتیاد به اینترنت به وفور توسط پژوهشگرانی چون کندل و یونگ دیده میشود. رشد روزافزون و عوارض ناگواری که اعتیاد به اینترنت به همراه دارد باعث شده که از این اختلال به عنوان اعتیادی که سرآمد همه اعتیادهای رفتاری است، یاد شود.

با توجه به عواقب اعتیاد به اینترنت، مثل تغییر دادن سبک زندگی به منظور صرف زمان بیشتر در اینترنت، کاهش عمومی فعالیت بدنی، بی توجهی به سلامت خود در نتیجه کار با اینترنت، اجتناب از فعالیت های مهم زندگی به منظور صرف وقت بیشتر در اینترنت، کاهش روابط اجتماعی، نادیده گرفتن خانواده و دوستان، مشکلات مالی و مشکلات تحصیلی، لازم است پدیده اعتیاد به اینترنت از زوایای گوناگون به طور دقیق بررسی شود و عوامل و زمینه‌های شکل‌گیری و پیامدهای آن شناسایی شود.

معرفی کتاب اعتیاد روانی دانش‌آموزان به اینترنت 

به عقیده فروید ویژگی خاصی که برای سلامت روان‌شناختی ضروری است خودآگاهی است. او انسان متعارف را کسی می‌داند که مراحل رشد روانی را با موفقیت طی کرده و در هیچ یک از مراحل بیش از حد تثبیت نشده باشد.از نظر فروید کمتر انسانی است متعارف به حساب می‌آید و هر فرد به شکلی نامتعارف است.طبق تعریفی که آدلر از سلامت روان مطرح نموده است. فرد سالم زندگی خود را با واقع‌بینی کامل طرح می‌نماید تا به هنگام پر شدن با احساس حقارت غیرقابل جبران مواجه نگردد. فرد سالم به عقیده آدلر از مفاهیم و اهداف خودش آگاهی دارد و عملکرد او مبتنی بر نیرنگ و بهانه نیست. او جذاب و شاداب است و روابط اجتماعی سازنده مثبتی با دیگران دارد.

فرد دارای سلامت روان به نظر آدلر روابط خانوادگی صمیمی و مطلوبی دارد و جایگاه خودش را در خانواده و گروههای اجتماعی به درستی می‌شناسد. همچنین فرد سالم در زندگی هدفمند و غایت‌مدار است و اعمال او مبتنی بر تعقیب این اهداف است. غایی‌ترین هدف شخصیت سالم، تحقق خویشتن است. از ویژگی های دیگر سلامت روان‌شناختی این است که فرد سالم مرتباً به بررسی ماهیت اهداف و ادراکات خودش می‌پردازد و اشتباهاتش را برطرف می‌کند.