0.0از 0

فلسفه اپیکور PDF

خرید
    • معرفی کتاب
    • مشخصات کتاب

    کتاب فلسفه اپیکور، اثر ژان برن با ترجمه سید ابوالقاسم پورحسینی به رشته تحریر درآمده و در انتشارات امیرکبیر منتشر و در دسترس علاقه مندان قرار گرفته است.

    معرفی کتاب فلسفه اپیکور

    شناخت فلسفه ی اپیکوری خود به خود شوق انگیز و رغبت افزا است، زیرا نام این فیلسوف قرین لفظ فریبای لذت است و به غلط در اذهان عمومی و بی خبران، اپیکور را فیلسوفی می دانند که جواز بی بند و باری و راحت طلبی و لذت جویی را امضا کرده و تصور باغ اپیکوری یادآور گل گشتی فرح انگیز برای خوشگذرانی و کامروایی است، در صورتی که بنا بر شواهدی که در این کتاب آمده، اپیکور حکیمی است ریاضت پیشه و معتدل و قانع و فروتن، با داشتن یک قرص نان و یک کوزه آب خود را سعادتمند و هم شأن خدایان می داند و او کسی است که انسان را تشویق به شناخت طبیعت کرده تا پرده از چهره ی عوامل طبیعی به یک سوزده و جمال حقیقت را عیان مشاهده کرده و علم را جانشین جهل ساخته و ترس و رعبی که زاده ی بی خبری است، از ذهن انسان بزداید و غم و وحشت و هراس و دهشت را از دل او پاک کند تا با آرامش خاطر و بی غمی به زندگانی خود ادامه دهد و همچنین بیم از مرگ و نیستی را برطرف کرده، انسان را سرنوشت ساز خویش قلمداد کند.
    تقسیم بندی اپیکور از امیال و مطابقت دادن امیال با لذایذ از اساسی ترین آرای فلسفی او و توصیه او به تشفی امیال طبیعی و ضروری و پرهیز و گریز او از امیال غیر طبیعی و غیر ضروری از تعالیم برجسته ی اوست.
    آرای اپیکور در فلسفه ی نفع طلبی تأثیر انکارناپذیری داشته و بنا به اشاره مؤلف نظریات وی در پیدایی فلسفه ی تحصلی اثر بخش بوده است و در آزادی فکر بشر از چنگ اباطیل و خرافات سهم مهمی داشته است.

    خلاصه کتاب فلسفه اپیکور

    در قرن اول میلادی فلسفه ی اپیکوری مانند حکمت رواقی از داشتن فلاسفه ی پر شأن و شکوهی چون اپیکتتوس و مارکوس اورلیوس که موجب بقای حکمت رواقی در قرن های متمادی بودند محروم بود. از سوی دیگر بحث و محاجه درباره ی فلسفه ی اپیکوری بیشتر از حکمت رواقی رواج یافته و بسیاری از شارحین عجول و احیانا مغرض در طی روزگاران از ظن خود داستان «خوک اپیکوری» را ورد زبان ها ساختند و حکایت ها درباره ی او پرداختند. و باید فلسفه ی اپیکوری را از تعابیر گروهی از ناقدان و شارحینی که به غلط آن را فهم کرده اند پیراست و این دقت را در تقویم آثار مفقوده ی او بیشتر باید به کار برد؛ زیرا بنا به گفته ی دیوژن لائرسی آثار منسوب به اپیکور بالغ بر 300 اثر بوده که یکی از آن ها درباره ی طبیعت بود که واجد 37 کتاب است.
    کتاب فلسفه اپیکور در شش فصل به نگارش درآمده که به بررسی و تحلیل موضوعات و عناوینی نظیر؛ « فصل اول: فکر یونانی و فلسفه ی اپیکور»، «فصل دوم: اپیکور و نحله ی باغ اپیکوری»، «فصل سوم: فلسفه ی اپیکور - منطق اپیکور؛ احساس، سبق ذهن، انفعال، تصورات شهودی فکر» «فصل چهارم: طبیعیات (فیزیک)؛ اتوم ها (اجزای لایتجزی)، ثقل، تلاقی، میل (انحراف)، فضا (مکان - بعد)، اجسام مرکب، کیفیات، زمان، تکوین جهان، روان شناسی، خدایان»، «فصل پنجم: اخلاق؛ لذت، طبقه بندی امیال، مرد حکیم و آزادی» و «فصل ششم: فلسفه ی اپیکوری و دنیای جدید» پرداخته است.

    فهرست کتاب

    مقدمۀ مترجم 
    مقدمۀ مؤلف 
    فصل اول: فکر یونانی و فلسفۀ اپیکور 
    فصل دوم: اپیکور و نحلۀ باغ اپیکوری 
    فصل سوم: فلسفۀ اپیکور- منطق اپیکور 
    فصل چهارم: طبیعیات (فیزیک)
    فصل پنجم: اخلاق
    فصل ششم: فلسفهٔ اپیکوری و دنیای جدید

    برشی از متن کتاب فلسفه اپیکور

    فصل پنجم: اخلاق

    اکنون ما به صدر فلسفه ی اپیکوری و نظریه ی اپیکوری و نظریه ی طبیعت گرایی که در آن مضمر است می رسیم: منطق اپیکور، طرقی را که می تواند ما را به حقیقت برساند ارائه می نماید، طبیعیات اپیکوری جست و جوگر است تا ما را در هرگونه بیم و هراس از مرگ و ترس و وحشت از خدایان رهایی بخشد؛ اخلاق شاهراه حکمت را نشان می دهد و آن از رهگذر نظریه ی اصالت لذت حاصل می شود و به حکیم امکان می دهد که در خلوت آرام و مصون از انحراف و لغزش از شهوات نامعقول، به خود مکتفی باشد. سزاوار است در اینجا، خاطر نشان سازیم، که چگونه اخلاق اپیکوری با اخلاق افلاطونی مغایر است و این اختلاف نه بدان سبب است که فلسفه ی اخلاقی اپیکور متکی بر فلسفه ی تجربی و مبتنی بر نظریه ی ماده گرایی است، بلکه این اخلاق تغییر جهت و برگشتی است در سیر اندیشه ها و نشان می دهد که اخلاق اپیکوری از کجا و چگونه مسیر فکر بشری را تغییر داده و چگونه فکر نو و اندیشه ی جدیدی را پایه گذاری و آماده کرده است؟
    فیلسوفی چون سقراط هرگز توصیه ای درباره ی «اتکا به خویشتن» ننمود و هرگز شاگردان و پیروانش را دعوت به زندگانی در خلوت و تنهایی نکرده است در صورتی که اپیکور مکررا آن را توصیه و این دعوت را به عمل می آورد. سقراط در میدان «آگورا» در حال قدم زدن و گردش با تجار و پیشه وران درباره ی کارهای روزانه ی آن ها به بحث و گفت و گو آغاز می کرد و همشهریانش را دعوت می نمود که درباره ی اعمال و غایت حیاتشان به تفکر بپردازند و هرگز به صورت استاد و چهره ی خطیبی که به تقریر و خطابه متوسل شود در نیامد. روش او محاوره و پرسش و پاسخ بود و به این وسیله مردم شهر را به تفکر تحریض می نمود و از این رو افلاطون همیشه به این گستاخی که اهالی شهر آتن درباره ی او تن به رسوایی دادند.. .

    دانلود کتاب فلسفه اپیکور

    نسخه الکترونیک کتاب فلسفه اپیکور را می توانید از طریق نرم افزار فراکتاب دانلود کنید و سپس در کتابخوان فراکتاب آن را مورد مطالعه قرار دهید.

    دانلود کتاب فلسفه اپیکور

    مشخصات کتاب فلسفه اپیکور در جدول زیر آورده شده است:

    مشخصات
    ناشر: امیر کبیر
    نویسنده: ژان برن
    مترجم: سیدابوالقاسم پورحسینی
    تعداد صفحه: 136
    موضوع: فلسفه و منطق
    قالب: الکترونیک