مبانی علوم اجتماعی مدرن
مبانی نظریه اجتماعی، نظریه جامعه شناختی معاصر، فلسفه علوم اجتماعی
- چاپی
- الکترونیکی
- معرفی کتاب
- مشخصات کتاب
کتاب مبانی علوم اجتماعی مدرن نوشته جرالد دیلانتی و جمعی از همکاران وی با ترجمه سیدعلی سیدیفرد در انتشارات سدید منتشر شده است. امید میرود این کتاب به فهم بهتر مبانی نظری علوم اجتماعی مدرن مساعدت برساند و زمینه مقایسه و فهم بهتر مبانی بومی نظریات اجتماعی خودمان را در مقایسه و نسبت با علوم اجتماعی مدرن فراهم آورد.
- معرفی کتاب مبانی علوم اجتماعی مدرن
- دانلود کتاب مبانی علوم اجتماعی مدرن
- خلاصه کتاب مبانی علوم اجتماعی مدرن
- خرید کتاب مبانی علوم اجتماعی مدرن
معرفی کتاب مبانی علوم اجتماعی مدرن
کتاب مبانی علوم اجتماعی مدرن، ترجمهای است از بخش اول (سه مقاله اول) کتاب «راهنمای جدید بلکول در زمینه نظریه اجتماعی» که به کوشش سیدعلی سیدیفرد ترجمه شده و با مقدمه حجتالاسلام محمدحسین ملکزاده، توسط نشر سدید (انتشارات بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع)) و به اهتمام مرکز تحقیقات بسیج دانشگاه امام صادق (ع) منتشر شده است.
کتاب «راهنمای جدید بلکول در زمینه نظریه اجتماعی» (The New Blackwell Companion to Sociological Theory) که با ویراستاری برایان ترنر در سال 2009 منتشر شد، یکی از منابع معتبر و جامع در زمینه نظریههای جامعهشناسی معاصر است. مجموعهای جدید که سنتهای اصلی و مسائل انتقادی معاصر نظریه اجتماعی را پوشش میدهد و به بررسی حوزههای معاصر مانند نظریه شبکه کنشگر، برساختگرایی اجتماعی، حقوق بشر و جهانوطنی میپردازد.
کتاب «راهنمای جدید بلکول در زمینه نظریه اجتماعی» شامل 32 فصل مستقل میباشد که توسط متخصصان برجسته هر حوزه در مورد جمعیتشناسی، مطالعات علم و فناوری، ژنتیک و نظریه اجتماعی به نگارش درآمده است. این کتاب مروری عالی بر وضعیت نظریه اجتماعی با مقالات قوی است که عمدتاً توسط بسیاری از نظریهپردازان اجتماعی برجسته جهان نوشته شده است. منبعی ضروری برای هر کسی که به نظریه اجتماعی علاقهمند است. این راهنمای جدید که جامع و جذاب است، به دانشجویان و سایر خوانندگان کمک میکند تا هم دستور کارهای در حال تغییر و هم محتوای اصلی نظریه اجتماعی را درک کنند.
دانلود کتاب مبانی علوم اجتماعی مدرن
نسخه الکترونیک این کتاب توسط نشر سدید در فراکتاب عرضه شده است و میتوانید آن را در نرم افزار دانلود کنید و یا به صورت آنلاین مطالعه نمایید.
خلاصه کتاب مبانی علوم اجتماعی مدرن
حل مشکلات و مسائل اجتماعی مسبوق به شناخت درست این مسائل است. راهکارهایی که مبتنی برشناخت صحیحی از مسائل اجتماعی نباشند، نهتنها در حل این مسائل مثمر و کارآمد نیستند، بلکه گاهی وضعیت را پیچیدهتر و حادتر میکنند. همچنین به دلیل پیچیدگی بسیار جوامع کنونی، از جمله جامعه خود ما شناخت اجتماعی نیز به امری پیچیده و دشوار بدل شده است. به همین دلیل در مواجهه با مسائل اجتماعی نمیتوان به پیشفرضهای شخصی و یا چند تجربه معدود اکتفاء کرد و بر اساس آنها به ارائه راهکار پرداخت. در چنین وضعیتی استفاده از یک روششناسی دقیق و منسجم ضرورت مییابد تا در مقام شناخت وضعیت اجتماعی راهنمای پژوهشگر باشد. اما مشکل به همینجا ختم نمیشود؛ چرا که دیدگاههای مختلف روششناختی مبتنی بر چارچوبهای نظری متفاوتی هستند. این مسئله به وضوح در تفاوت روشهای کیفی و کمی قابل مشاهده است. هر چند برخی به تفکیک روشهای کیفی از روشهای کمی نگاهی صرفاً عملگرایانه دارند، اما با نگاه دقیقتر میتوان دریافت که مبانی نظری موجود در پس این دو دسته از دیدگاههای روششناختی متفاوتاند. دیدگاههای معرفتشناختی و رو شناختی در حوزه مسائل اجتماعی به شدت با برخی از مبانی نظری گره خوردهاند. نگاههای خام و بسیط به دانشهای اجتماعی که به مبانی نهفته در پس این علوم بی توجهاند، هنوز هم گاهی باعث سوءفهم و حتی آسیبهای جدی میشود.
کتاب مبانی علوم اجتماعی مدرن ترجمهای از بخش نخست کتاب جامع بلکول در نظریه اجتماعی که مبانی نظریه اجتماعی و علوم اجتماعی را بهشکلی فشرده ارائه میکند. هدف آن، کمک به فهم بهتر بنیانهای نظری علوم اجتماعی مدرن و ایجاد زمینه برای مقایسهی انتقادی میان مبانی بومی نظریههای اجتماعی خود و علوم اجتماعی مدرن است.
کتاب در سه بخش تنظیم شده است:
بخش اول؛ مبانی نظریه اجتماعی که به مقاله زیر میپردازد:
1) The Foundations of Social Theory, by Gerald Delanty
مبانی نظریه اجتماعی از جرالد دیلانتی (1960) که به ریشههای شکلگیری نظریۀ اجتماعی تا عصر پارسونز میپردازد.
بخش دوم؛ نظریه جامعه شناختی معاصر: پیشرفت های پساپارسونزی که به مقاله زیر میپردازد:
2) Contemporary Sociological Theory: Post-Parsonian Developments, by John Holmwood
نظریۀ جامعهشناختی معاصر؛ پیشرفتهای پساپارسونزی از جان هولموود (1950) که سیر نظریۀ اجتماعی پس از پارسونز و مباحث و نزاعهای مرتبط با آن را پیگیری میکند.
بخش سوم؛ فلسفه علوم اجتماعی که به مقاله زیر میپردازد:
3) Philosophy of the Social Sciences, By Patrick Baert and Fernando Dominguez Rubio
فلسفۀ علوم اجتماعی از فرناندو دومینگوئز روبیرو و پاتریک برت (1961) که مروری کلی بر جریانات اصلی فلسفۀ علوم اجتماعی دارد.
به طور خلاصه میتوان گفت این سه مقاله، ریشههای تاریخی و فلسفی نظریه اجتماعی را بررسی میکنند. این مقالات به صورت مختصر و فشرده به سیر تاریخی شکلگیری نظریه اجتماعی در بستر مدرنیته و شکلگیری علم جامعهشناسی و مبانی فلسفی آن میپردازد. مقالات با زبانی کمابیش فنی و فشرده بیان شدهاند و به همین دلیل، این اثر را نمیتوان کتابی مقدماتی در زمینه آشنایی با نظریات اجتماعی به حساب آورد.
کتاب مبانی علوم اجتماعی مدرن یک منبع جامع برای درک مبانی و تحولات علوم اجتماعی مدرن است، بهویژه برای کسانی که روی نظریههای اجتماعی نوین، جهانیشدن یا تحلیل نهادهای مدرن (خانواده، آموزش، سیاست) کار میکنند.
فهرست کتاب
پیش گفتار مترجم
مبانی نظریه اجتماعی
مقدمه
ظهور امر اجتماعی و نظریه اجتماعی عصر روشنگری
میراث عصر روشنگری و نظریۀ اجتماعی کلاسیک اروپایی
نظریۀ اجتماعی و افسون زدایی از مدرنیته
نظریۀ اجتماعی کلاسیک آمریکایی
نتیجه گیری
نظریۀ جامعه شناختی معاصر: پیشرفت های پسا پارسونزی
مقدمه
نظم حرفه ای و دیگران نامنتظم
از پارسونز تا مارکس (و دیگران) و بازگشت دوباره به گذشته
بیرون از حلقه
فراسوی نظریۀ عام
فلسفۀ علوم اجتماعی
مقدمه
روش های طبیعت گرایانه و مبناگرایانه
وعده های پوزیتیویستی
ابطال گرایی
واقع گرایی انتقادی
معنا، زبان و انتقاد
هرمنوتیک
فلسفۀ ویتگنشتاینی
نظریۀ انتقادی
حرکت های بعدی در جهت جدایی از طبیعت گرایی و مبناگرایی
فلسفه و ضد مبناگروی
مطالعات تجربی علم و ضدمبناگروی
نظریۀ عامل-شبکه
نکات پایانی
خرید کتاب مبانی علوم اجتماعی مدرن
این کتاب به صورت چاپی در فراکتاب عرضه شده است و میتوانید آن را از طریق سایت یا نرم افزارهای فراکتاب خریداری کنید.