کارگاه تسلط به دعاوی تمکین و نفقه در رویه ی قضایی
- الکترونیکی
- معرفی کتاب
- مشخصات کتاب
معرفی کتاب کارگاه تسلط به دعاوی تمکین و نفقه در رویهی قضایی
کتاب کارگاه تسلط به دعاوی تمکین و نفقه در رویهی قضایی، نوشته پارسا باقری؛ در دو فصل «تمکین و نفقه» به نگارش درآمده که به به بررسی و تحلیل موضوعات و عناوینی نظیر؛ «ضمانت اجرای تمکین، چرایی و قصد مرد در طرح دعوای تمکین، چند نکتهی کاربردیِ دعوای مطالبهی نفقهی زوجه در رویهی قضایی» و غیره پرداخته است.
گزیده کتاب کارگاه تسلط به دعاوی تمکین و نفقه در رویهی قضایی
فصل اول) تمکین
تمکین در لغت: انقیاد، تسلیم، اطاعت، پیروی، تبعیت، فرمانبرداری، متابعت، احترام، بزرگداشت، سازگاری، به فرمان بودن، سازگار بودن. متضاد تمکین: تمرد، سرپیچی، عصیان، یاغیگری، نافرمانی، سرکشی کردن، ناسازگاربودن، ناسازگار.
تمکین در اصطلاح دو معنی عام و خاص دارد:
تمکین خاص: یعنی زن نزدیکی جنسی با شوهر را به طور متعارف بپذیرد و جز در مواردی که مانع موجهی داشته باشد از برقراری رابطۀ جنسی با او سرباز نزند. البته این وظیفه ویژۀ زن نیست: شوهر نیز مکلف است در حدود متعارف رابطۀ جنسی با زن داشته باشد و در غیر این صورت برخلاف وظیفۀ حسن معاشرت رفتار کرده است. (بنابراین وظیفۀ برقراری رابطۀ جنسی از تکالیف مشترک به شمار میآید.)
البته نظر فقها اینه که هر زمان که مرد درخواست کرد ولو هر روز صبح و شب زن باید خودشرو دراختیار مرد بزاره. در هر زمان و مکانی که امکان استماع از زوجه جایز باشد. در فقه، تمکین، زمان و مکان خاص ندارد و زن باید همیشه در اختیار شوهر باشد.. .