0.0از 0

نمایش قدرت سیاسی حزب الله با مشارکت در فرآیند سیاسی لبنان

تاریخ
دسته بندی
۳۰٬۰۰۰
خرید
  • الکترونیکی
  • معرفی کتاب
  • مشخصات کتاب

معرفی کتاب نمایش قدرت سیاسی حزب‌الله با مشارکت در فرآیند سیاسی لبنان

فرهنگ شعارهای حزب‌الله، عاریت گرفته شده از قاموس انقلاب اسلامی ایران است. عنوان «حزب‌الله» در عین حال که بر گرفته از آیات قرآن است، از فرهنگ سیاسی ایران پس از انقلاب نیز نشأت گرفته است. سیر تکامل حزب‌الله و جذب آن در نظام سیاسی لبنان در چهارچوب تحلیلی نظریه جنیش اجتماعی آشکار می‌شود. تکامل حزب‌الله ناشی از تغییرات به وجود آمده در فرآیند شکل‌گیری، فرصت سیاسی و منابع قابل استفاده که از اجزا نظریه اجتماعی است، شکل گرفته است.

حضور در فضای سیاسی لبنان و چگونگی ارتباط با ساختار سیاسی آن کشور یکی از مسائلی است که حزب‌الله پس از جنگ با اسرائیل درگیر آن شد. ساختار سیاسی لبنان، به دلایل مختلف از جمله حضور قومیت‌ها ومذاهب مختلف، در آن و نقش هر یک از آن‌ها براساس قانون اساسی و نیز نفوذ غرب در آن کشور، ساختار بسیار پیچیده‌ای است. از نظر سیاسی نکته مهم در عملکرد حزب‌الله، اعلام پیوند استراتژیک دو جنبش «حزب‌الله» و «امل» بود. این اقدام هوشیارانه راه را روی هرگونه فتنه‌گری و نفوذ به درون طایفه شیعه در برابر دشمنان داخلی و خارجی بست. حزب‌الله با حفظ «استراتژی مقاومت» استراتژی‌های سیاسی را نیز در پیش گرفت و به بازیگری فعال در لبنان و منطقه تبدیل شد.

در همین راستا کتاب نمایش قدرت سیاسی حزب‌الله با مشارکت در فرآیند سیاسی لبنان، اثر مهدی شریعت‌ناصری؛ در پنج فصل «کلیات، بررسی وضعیت شیعیان لبنان، بررسی روند شکل‌گیری حزب‌الله در لبنان از منظر جنبش‌های اجتماعی، بررسی نمایش قدرت سیاسی حزب‌الله در فضای سیاسی کشور لبنان (2000-2012)، جمع‌بندی نهایی و پایانی بحث و نتیجه‌گیری مولف» به نگارش درآمده که به بررسی و تحلیل آن‌ها پرداخته است.

گزیده کتاب نمایش قدرت سیاسی حزب‌الله با مشارکت در فرآیند سیاسی لبنان

بخش دوم: وضعیت جمعیت کشور لبنان
لبنان دارای گروه‌های قومیتی متعدد است و حدود 87 % جمعیت آن شهرنشین می‌باشند.
عرب‌ها، آسوریان، سریانی‌ها، ارمنی‌ها، کردها و یهودیان به ترتیب از نظر جمعیت، ساکنان لبنان را تشکیل می‌دهند. لبنان سرزمینی متشکل از اقوام و گرو ه‌های نژادی گوناگون با مذاهب و گرایش سیاسی و اختلافات طبقه‌ای بسیار است. همچنین علی‌رغم این که زبان رسمی در این کشور عربی می‌باشد هر یک از اقلیت‌های نژادی به زبان خود نیز سخن می‌گویند. بخشی از این گونه گونی به دلیل وضعیت استراتژیک این کشور است که در تقاطع آسیا، اروپا و آفریقا قرار گرفته است. وابستگی‌های سیاسی و تنوع مذهبی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد جمعیتی لبنان است که می‌توان بخش مهمی از دنیا را در این کشور کوچک دید.. .