0.0از 0

حقوق دیپلماتیک دولت ها در عرصه بین الملل

۳۰٬۰۰۰
خرید
  • الکترونیکی
  • معرفی کتاب
  • مشخصات کتاب

معرفی کتاب حقوق دیپلماتیک دولت‌ها در عرصه بین‌الملل

مصونیت دیپلماتیک و کنسولی گونه‌ای مصونیت قانونی است که کشورهای میزبان آن را برای هیات‌های دیپلماتیک و کنسولی تضمین می‌کنند تا این هیات‌های بتوانند، بدون نگرانی از اینکه تحت پیگرد قانونی این کشورها قرار گیرند، وظایف خود را انجام دهند. اگر چه این مصونیت در حقوق بین‌المللی پیشینه‌ای دیرینه دارد، در سال ۱۹۶۱ و ۱۹۶۳ با امضای کنوانسیون روابط دیپلماتیک و کنسولی در وین به صورت اصول موضوعه حقوق بین‌المللی در آمد.

حقوق دیپلماتیک یکی از شاخه‌های مهم و جالب حقوق بین‌الملل است، حقوقی که رابطه دیپماتیک میان دولت دولت‌ها را پوشش می‌دهد و رابطه دوستانه میان آن‌ها را تقویت می‌کنند. به عبارت دیگر، حقوق دیپلماتیک حقوق مربوط به سفارتخانه‌ها و اعضای آن است. در عرصه بین‌المللی، شاید میان دو کشور مشکلات و اختلافاتی رخ دهد و منافع طرفین را به خطر اندازد؛ در چنین وضعیتی، توسل به راه حل دیپلماتیک امری مهم و حیاتی است و حل مسالمت‌آمیز اختلاف میان دو طرف را تضمین می‌کند. معمولا چنین سازوکاری با اعزام متقابل نمایندگان دولت‌ها و پذیرش آن‌ها در قلمرو یکدیگر انجام می‌شود. در همین راستا کتاب حقوق دیپلماتیک دولت‌ها در عرصه بین‌الملل، اثر آریا عزیزی؛ در سه فصل «کلیات و مفاهیم، مبانی حقوقی کنوانسیون وین در رابطه با حقوق دیپلواتیک و ضرورت روابط کنسولی و وظایف پست کنسولی» به نگارش درآمده که به بررسی و تحلیل آن‌ها پرداخته است.

گزیده کتاب حقوق دیپلماتیک دولت‌ها در عرصه بین‌الملل

فصل سوم: ضرورت روابط کنسولی و وظایف پست کنسولی
روابط کنسولی در اثر توسعه تجارت بازرگانان و اتباع کشورها به کشورهای دیگر به وجود آمده است. به این ترتیب نهاد کنسولگری برای حمایت از اتباع یک کشور می‌باشد. بند ۱ ماده ۲ کنوانسیون وین درباره روابط کنسولی نیز استقرار روابط کنسولی بین دول را موکول به رضایت متقابل نموده است. تنوع وظایف یک پست کنسولی و اهمیت انجام این وظایف ایجاب می‌نماید کارکنان پست‌های کنسولی همواره تحت آموزش‌های منظم قرار گرفته و نسبت به انجام امور کنسولی احاطه داشته باشند. در این فصل به توضیح مفهوم حقوق کنسولی و ضرورت حقوق کنسولی، حوزه کنسولی و عنصر نامطلوب و پایان روابط کنسولی خواهیم پرداخت.
بخش اول: ضرورت وظایف پست کنسولی
بند اول: مفهوم و ضرورت حقوق کنسولی
کشورها روابط مختلف سیاسی و غیر سیاسی با یکدیگر دارند یکی از انواع روابط غیر سیاسی میان دولت‌ها، روابط کنسولی است. روابط کنسولی در اثر توسعه تجارت بازرگانان و اتباع کشورها به کشورهای دیگر به وجود آمده است.. .