0.0از 0

جنبه های مثبت آزادی مشروط

تاریخ
دسته بندی
بیژن مهربان
نویسنده
۳۰٬۰۰۰
خرید
  • الکترونیکی
  • معرفی کتاب
  • مشخصات کتاب

معرفی کتاب جنبه‌های مثبت آزادی مشروط

آزادی مشروط اعطای آزادی‌ای است که پیش از پایان دوره محکومیت به محکومان به حبس داده می‌شود تا چنانچه در طول مدتی که دادگاه تعیین می‌کند از خود رفتاری پسندیده نشان دهند و دستورهای دادگاه را اجرا کنند، از آزادی مطلق برخوردار شوند. این اقدام در جهت اصلاح بزه‌کار و آماده ساختن وی برای بازگشت به زندگی اجتماعی صورت می‌گیرد.

کتاب جنبه‌های مثبت آزادی مشروط، اثر بیژن مهربان؛ در سه فصل به نگارش درآمده که به بررسی و تحلیل عناوین و موضوعاتی نظیر؛ «فصل اول: کلیات "در فصل حاضر تعریف، تاریخچه، اهداف آزادی مشروط و مقایسه آن با نهادهای مشابه مورد بررسی قرار می‌گیرد»، «فصل دوم: بررسی و تحلیل جزایی شرایط اعطای آزادی مشروط» و «فصل سوم: لغو آزادی مشروط، نقش زندان و جامعه در قبال آن، مدت و آثار آن» پرداخته شده است.

گزیده کتاب جنبه‌های مثبت آزادی مشروط

مبحث اول: شرایط ماهوی و شکلی آزادی مشروط
اعطای آزادی مشروط در اختیار قاضی دادگاه است اما این اختیار منوط به شرایطی بوده که در قانون پیش‌بینی شده باشد و در این صورت است که می‌تواند مورد استفاده واقع شود. لذا برخی از این شرایط مثبت هستند مانند جبران ضرر و زیان ناشی از جرم و برخی از آنها منفی هستند مانند محرومیت از حقوق اجتماعی. بنابراین عدم ذکر شرایط آزادی مشروط و ضمانت اجرای آن و همچنین عدم رعایت مقررات قانونی آن باعث عدم اعتبار حکم آزادی مشروط می‌گردد اما تا وقتی که دادگاه آن را لغو ننموده، این نهاد به قوت خود باقی است.

برابر ماده 38 اصلاحی ق.م.ا.مصوب1377/2/27 مجلس شورای اسلامی صدور حکم آزادی مشروط در صلاحیت دادگاه صادر کننده دادنامه محکومیت قطعی است که می‌تواند در صورت وجود شرایطی حکم به آزادی مشروط صادر نماید چنانچه حکم دادگاه‌های عمومی و انقلاب مورد اعتراض و تجدیدنظر قرار گیرد، در صورتی‌که آن حکم عینا تایید گردد، دادگاه صادرکننده دادنامه محکومیت قطعی و در نتیجه صالح برای اعطای آزادی مشروط همان دادگاه‌های عمومی و انقلاب است.. .