بازداشت موقت در نظام کیفری
- الکترونیکی
- معرفی کتاب
- مشخصات کتاب
معرفی کتاب بازداشت موقت در نظام کیفری
بازداشت موقت در اصطلاح حقوق کیفری به معنای زندانی کردن متهم در جریان تحقیقات مقدماتی است که گاهی تا پایان رسیدگی ماهوی و صدور حکم و شروع به اجرای آن ادامه مییابد اما حبس یکی از انواع مجازات است که به موجب حکم قطعی و لازمالاجرا آزادی شخص سلب میشود و یکی از رایجترین مجازات در دوران معاصر است.
در بیانی دیگر بازداشت در لغت به معنای منع، جلوگیری، توقیف و حبس است. بازداشت موقت مهمترین و شدیدترین قرار تأمین کیفری است که به موجب آن به منظور تضمین دسترسی به متهم در مواقع لزوم، آزادی او به طور موقت سلب میشود. در همین راستا کتاب بازداشت موقت در نظام کیفری، اثر ایمان وطندوست؛ در دو بخش «کلیات و مفاهیم _ بررسی و تحلیل فقهی و حقوقی ارکان، شرایط و ضوابط قرار بازداشت موقت» به نگارش درآمده که به بررسی و تحلیل عناوین و موضوعاتی نظیر؛ «ماهیت و پیشینه قرار بازداشت موقت، مبانی فقهی و حقوقی قرار بازداشت موقت، ضوابط و جهات قرار بازداشت موقت، تشریفات صدور و اعتراض و الغاء قرار بازداشت موقت» و غیره پرداخته است.
گزیده کتاب بازداشت موقت در نظام کیفری
مبحث اول: تشریفات صدور قرار بازداشت موقت
از آنجا که بازداشت متهم خلاف اصل و امری استثنائی تلقی میگردد صدور آن نیز باید قانونمند و تحت ضوابطی باشد که تا در مواقعی که سایر تأمینها نمیتوانند نظر قانونگذار یا مرجع قضایی را تأمین کند از قرار بازداشت موقت استفاده شود، فلذا برای صدور آن رعایت ضوابط و تشریفات الزامی است.
از آن میان مرجع صادرکننده آن از اهمیت ویژهای برخوردار است و چون صدور قرار یک تصمیم قضایی است مرجع صادرکنندهی آن نیز باید دارای پایه قضایی باشد. وجود این تشریفات و لزوم رعایت آنها اختیارات قضات را برای صدور قرارهای منتهی به بازداشت بیرویه محدود میکند.. .