0.0از 0

روش های حل و فصل اختلافات بین المللی با تاکید بر داوری

سایر
دسته بندی
محمد قطبیان
ویراستار
۳۰٬۰۰۰
خرید
  • الکترونیکی
  • معرفی کتاب
  • مشخصات کتاب

معرفی کتاب روش‌های حل و فصل اختلافات بین‌المللی با تاکید بر داوری

پیشرفت‌های علمی و تسهیل ارتباطات موجب گسترش روابط متقابل انسان‌ها شده است. از جمله مهم‌ترین جنبه‌های این روابط، روابط تجاری است که تاثیرات مستقیمی از پیشرفت دانش بشری گرفته است. گسترش روابط تجاری در کنار پیچیده شدن این روابط باعث شده است که اختلافت تجاری رو به افزایش نهند. دادگاه‌ها مهم‌ترین ابزار حل این اختلافت به شمار می‌رفتند اما در کنار دادگاه‌ها روش‌های دیگری نیز وجود داشتند که از جمله آن‌ها داوری است و از لحاظ قدمت بر دادگاه تقدم دارد.

در همین راستا کتاب روش‌های حل و فصل اختلافات بین‌المللی با تاکید بر داوری، اثر منیره مطلبی‌نژاد؛ در دو بخش «اجرای احکام دیوان بین‌المللی دادگستری براساس منشور ملل متحد و اجرای احکام دیوان بین‌المللی دادگستر در چارچوب اقتدارات» به نگارش درآمده که شامل فصل‌هایی نظیر؛ «تصمیمات دیوان بین‌المللی دادگستری و ویژگی‌های آن، فقدان آیین خاص برای اجرای احکام دیوان بین‌المللی دادگستری، فقدان آیین خاص برای اجرای احکام دیوان بین‌المللی دادگستری» و غیره می‌باشد که به بررسی و تحلیل آن‌ها پرداخته است.

گزیده کتاب روش‌های حل و فصل اختلافات بین‌المللی با تاکید بر داوری

فصل سوم: فقدان آیین خاص برای اجرای احکام دیوان بین‌المللی دادگستری
در خصوص اجرای احکام دیوان بین‌المللی دادگستری هیچ گونه آیین خاصی وجود ندارد. تنها موردی که در منشور ملل متحد از اجرای حکم دیوان ذکری به عمل آمده است ماده 94 منشور می‌باشد. در بند یک ماده 94 منشور این عبارت ذکر گردیده است:
هر عضو ملل متحد متعهد است که در هر دعوایی که وی یکی از طرفین آن است از تصمیم دیوان تبعیت نماید. و در بند 2 ماده 94 آمده است:
هرگاه یکی از طرفین دعوی از انجام تعهداتی که به موجب حکم دیوان، بر عهده او گذارده شده است سرباز زند طرف دیگر می‌تواند به شواری امنیت شکایت نماید و شورای مزبور ممکن است در صورتی که ضروری تشخیص دهد توصیه‌هایی کند و یا برای اجرای حکم دیوان تصمیماتی اتخاذ نماید.. .