0.0از 0

اکراه. تفسیر مواد اکراهی (مواد 202 تا 209 قانون مدنی) از نظر علمای حقوق

۳۰٬۰۰۰
خرید
  • الکترونیکی
  • معرفی کتاب
  • مشخصات کتاب

معرفی کتاب اکراه. تفسیر مواد اکراهی (مواد 202 تا 209 قانون مدنی) از نظر علمای حقوق

یکی از شرایط اساسی برای صحت معامله، قصد طرفین و رضای آن‌ها می‌باشد. رضا وقتی موثر خواهد بود که تحت تأثیر اکراه قرار نگرفته باشد والا چنین رضایی طبق ماده‌ی 199 ق.م موجب نفوذ معامله نیست. اکراه عبارت از فشار مادی یا معنوی است بر شخص تا او را وادار به انجام عملی نماید.

اعمال اکراه نسبت به یکی از متعاملین آزادی او را در سنجش نفع و ضرر معامله سلب می‌نماید و شخص مزبور در آن حال برای آن که از نتایج و خیر اکراه خود را برهاند تسلیم شده و انجام معامله را اختیار می‌کند. تسلیم به انعقاد معامله بدین نحو کافی برای صحت عقد نیست. در همین راستا کتاب اکراه، اثر مهدی ابراهیم‌زاده و عبدالکریم خطیبی؛ در یازده بخش به تفسیر مواد اکراهی پرداخته است.

گزیده کتاب اکراه. تفسیر مواد اکراهی (مواد 202 تا 209 قانون مدنی) از نظر علمای حقوق

بخش پنجم: تفسیر ماده‌ی 206 قانون مدنی
1. نظر دکتر لنگرودی در خصوص تفسیر ماده 206 ق.م
اگر کسی در نتیجه‌ی اضطرار، اقدام به معامله کند مکره محسوب نشده معامله‌ی اضطراری معتبر خواهد بود.
حاشیه _ در اضطرار، عواملی عاقد را علی‌رغم میل آزاد (طیب= نفس) او وادار به انعقاد عقد می‌کند بدون اینکه تهدید و اکراه در بین باشد صلح طلب به اقل در موردی که طلبکار دلیلی در دست ندارد و بدهکار هم با علم به این حال سال‌ها طفره می‌رود و بالاخره روزی پیشنهاد مصالحه به اقل از رقم واقعی طلب می‌دهد و طلبکار هم مضطر ولاعلاج تن می‌دهد زیرا اگر این کار را نکند همان مبلغ اقل هم به کلی سوخت می‌شود.. .