احکام مترتب بر عمل هایمنوپلاستی در مذاهب اسلامی
- الکترونیکی
- معرفی کتاب
- مشخصات کتاب
معرفی کتاب احکام مترتب بر عمل هایمنوپلاستی در مذاهب اسلامی
مسئلهی ترمیم بکارت، مانعین و مجوزین در بین فقها دارد. برای جواز ترمیم بکارت به ادلهای از جمله قاعدة تسلیط، دوری از مواضع تهمت، لزوم کتمان فحشا، قاعدة اضطرار، قاعدة نفی عسر و حرج و به ادلهای عامی مثل اصل اباحه، اصل برائت، لزوم حفظ آبرو، قاعدة دفع افسد به فاسد، میتوان تمسک کرد. که با توجه به بیاشکال بودن بعضی از این ادله (مثل لزوم حفظ آبرو) جواز ترمیم بکارت برای زن فاقد پرده بکارت، به نظر بیاشکال میرسد.
در همین راستا کتاب احکام مترتب بر عمل هایمنوپلاستی در مذاهب اسلامی، اثر سمیرا میرزایی؛ در چهار فصل به نگارش درآمده که از نظر فقهی و قانونی به بررسی و تحلیل آنها پرداخته است.
گزیده کتاب احکام مترتب بر عمل هایمنوپلاستی در مذاهب اسلامی
فصل دوم: ادلۀ قائلین به مشروعیت و عدم مشروعیت ترمیم بکارت
موافقین عمل جراحی ترمیم بکارت برای اثبات جواز آن سیزده دلیل اقامه نمودهاند. از میان مستندات مزبور، پنج دلیل بر جواز اقدام ترمیم بکارت از سوی دختران دلالت دارد، هفت عدد از ادله در دلالت بر جواز، مشترک میان دختران و پزشکان است و یک دلیل نیز بر جواز مباشرت به عمل جراحی ترمیم بکارت توسط پزشکان به صورت اختصاصی اقامه شده است. در زیر ادلۀ مزبور به ترتیب بیان میگردد.
ادله جواز برای دختران
قاعدة تسلیط: تسلیط در لغت به معنای چیره گردانیدن کسی بر دیگری و مسلط نمودن همراه با قهر و غلبه بوده و در اصطلاح فقهی عبارت است از تسلط و اختیار انسان برای هر گونه تصرف عقلانی در اموال و جسم و جان خویش که عبارت «الناس مسطّون علی أموالهم و أنفسهم» بیان شده است. برخی آن را «قاعده سلطنت» یا «قاعده تسلط» نیز نامیدهاند.. .