نقش خانواده در پیشگیری اولیه از اعتیاد
- الکترونیکی
- معرفی کتاب
- مشخصات کتاب
معرفی کتاب نقش خانواده در پیشگیری اولیه از اعتیاد
کتاب نقش خانواده در پیشگیری اولیه از اعتیاد نوشته فاطمه صرامیفروشانی با همکاری حمیدرضا صرامی فروشانی می باشد و انتشارات حکمت و عرفان آن را به چاپ رسانده است.هرچند که تعریف مفهوم فرهنگ بهعلت وسعت و گستردگی، کار سادهای نیست اما در مجموع تمامی تعاریف موجود از فرهنگ یکسری نقاط مشترک دارند که بر این اساس فرهنگ عبارت است از کلیه ساختهها، پرداختهها، اندوختهها، آداب و رسوم، مقررات، عقاید، هنرها و دانستنیهای عامه که از نسلی به نسل بعد منتقل میشود.
طبیعی است که بخشی از این مهم بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بهعنوان یک نهاد رسمی میباشد و با توجه به اینکه مواد مخدر و روانگردانها یکی از ابزارهای تهدید نرم از سوی دشمنان علیه فرهنگ جوامع و بهویژه فرهنگ اسلامی بوده و هدف آن تغییر نگرشها و باورهای اصیل و اسلامی در میان نوجوانان، جوانان، زنان و خانوادهها میباشد بنابراین وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی بهعنوان متولی فرهنگ دنبال آن بوده که با پرورش متخصصین و نیروهای آموزش دیده از طریق طرح چکامه در سطح استانها نسبت به ایمنسازی و توانمندسازی گروههای هدف جامعه و تقویت باورها و فرهنگ دینی زمینه را برای مصونیت بخشی جامعه در برابر اعتیاد رقم بزند.این کتاب تألیف شده است تا بتواند در حداقل ممکن شکاف بین علم و عمل در حوزه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی را کمتر نموده و خلأهای موجود در این حوزه از جمله ضعف توجه به مسائل دینی بهعنوان یکی از مهمترین عوامل مؤثر در پیشگیری از گرایش به آسیبهای اجتماعی را بهصورت علمی و مستدل مورد بررسی و تأکید قرار دهد.
گزیده کتاب نقش خانواده در پیشگیری اولیه از اعتیاد
ازنظر اسلام، رفتار بهنجار رفتاری است که موافق با ارزشهای والای انسانی و اسلامی بوده و محقق کننده آنها باشد. در مقابل رفتار بهنجار، رفتار نابهنجار یا کجروی و انحراف وجود دارد. از نظر جامعه شناسان، در تعریف انحراف دست کم دو قید دخیل است: اولاً، آن رفتار خاص باعث نقض هنجارهای مهم جامعه شود. ثانیاً، از نظر تعداد زیادی از مردم قابل مجازات باشد. بنابراین، از دیدگاه جامعهشناختی، با توجه به اینکه همه هنجارهای اجتماعی اهمیت ویژه ندارند و عدم همنوایی با آن ها ممکن است مورد اغماض قرار گیرد، آن دسته از نقض هنجارها مورد اهتمام است که توسط عده زیادی از مردم گناه تلقی شود.
با توجه به اینکه در اسلام ملاک مشروعیت اندیشه، عقاید، ارزشها، هنجارها و رفتارها، هماهنگی آنها با مشیت و خواست خداوند متعال است، هر چه خلاف این چارچوب دینی باشد، بهعنوان انحراف محسوب میشود .