0.0از 0

کسب و کار از منظر اسلام

۱۰۵٬۰۰۰
خرید
  • الکترونیکی
  • معرفی کتاب
  • مشخصات کتاب

معرفی کتاب کسب و کار از منظر اسلام 

کتاب کسب و کار از منظر اسلام نوشته حانیه اسدکی و  پارسا علی‌جعفری می باشد و انتشارات حکمت وعرفان آن را به چاپ رسانده است.در نظام اقتصادی اسلام، اهدافی مطرح است که بدون توسعه کسب و کار و اشتغال و تولید، تحقق‌پذیر نیستند و مسلمین در صورت رعایت لوازم آن، که از جمله: تقویت همه‌جانبه جامعة اسلامی در ابعاد گوناگونِ سیاسی، اقتصادی، نظامی و فرهنگی می‌باشد، هرگز تحت سلطه کفار نخواهند رفت.

تشویق به کسب و کار و تحصیل معیشت، تشویق به تحصیل رفاه مناسب، تشویق به کسب اقتدار، تشویق به فقرزدایی، تشویق به سرمایه‌گذاری در تولید و تشویق به استفاده از درآمدهای به‌دست آمده از راه تولید، از مباحث مهم در نظام اسلامی می‌باشد.

اسلام دین دنیا و آخرت است و در نتیجه، در کنار توصیه به اصلاح آخرت، به سامان بخشیدن دنیا نیز سفارش کرده است. بر این اساس، اسلام درباره وضعیت اقتصادی پیروانش بی‌تفاوت نبوده و با ارائه راهکارهایی ارزشمند، سمت و سویِ شکوفایی اقتصادی را نشان داده است.

در اسلام، پیشرفت ابعاد گوناگونی دارد: پیشرفت علمی و اخلاقی، پیشرفت در عدالت، پیشرفت رفاهی و اقتصادی، پیشرفت در عزت و اعتبار بین‌المللی، پیشرفت در استقلال سیاسی، سلوک در بندگی و تقرب به خداوند و پیشرفت در جنبه‌های پرشمار دیگر.

کار و اشتغال نیز از نظر اسلام بسیار مهم بوده و ابعاد گوناگونی دارد، من‌جمله: عبادی بودن، جهادی بودن، نشانه الهی بودن، مایه عزت بودن و نکوهیده بودن تنبلی و سستی.

اقتصاد سالم، پویا و اسلامی که بر اساس دانش، بنیان نهاده شده باشد، می‌تواند موجب رونق و شکوفایی اقتصاد کشور شود و جامعه را به رشد و تکامل دنیوی و اخروی برساند. این مهم در پرتو برنامه‌ریزی درست اقتصادی و کسب و کار سالم و اسلامی، حاصل خواهد شد و اولیای دین نیز به برنامه‌ریزی اقتصادی توجه ویژه‌ای داشته‌اند و برای آن اهمیّت زیادی قائل شده‌اند.

بر این اساس و با توجه به اهمیت موضوع، این کتاب، تحقیق، گردآوری و تألیف شده و برای آشنایی هرچه بیشترِ علاقه‌مندان به موضوعات یادشده به زیور طبع آراسته شده است و امید است برای خواننده گرامی مفید واقع گردد. 

گزیده کتاب کسب و کار از منظر اسلام 

در مکتب های اقتصادی حاکم بر جهان انگیره تولید برای افراد جز سود مادی نیست.برای مثال در مکتب اقتصاد سرمایه داری که مطهر کامل تمدن جدید مطرح است رشد سرمایه هدف اساسی در فعالیت های اقتصادی است زیرا بر اساس جهان بینی این نظام همه امور در ماده خلاصه میشوند از این رو در این ساختار رشد و افزایش ثروت ملی بسیار مهم است بدون آنکه به شیوه توزیع و میزان برخورداری افراد توجهی شود از دیدگاه این مکتب مشکل اساسی در امور اقتصادی پایین بودن سطح تولید و محدودیت منابع طبیعی است و تنها راه حل این مشکل رشد میزان تولید به شمار میرود.

در نظام سرمایه داری قانون عرصه و تقاضا جهت و میزان تولید را تنظیم می کند؛ زیرا سود در بازارهای آزاد محرک هر گونه فعالیت و کار است و مقدار سود تابع قیمت است. وقتی تولید کننده ای سود بیشتری را پیش بینی کرد کالای بیشتری را تولید می کند.