زن، ازدواج و خانواده در دین بودایی
- الکترونیکی
- معرفی کتاب
- مشخصات کتاب
معرفی کتاب زن، ازدواج و خانواده در دین بودایی
اخلاقیات، نظامهای اجتماعی و خانواده، موضوعی نیست که مرتبط با دین بودایی باشد؛ سابقه این نظامها را میتوان با تاریخ بشریت یکی دانست، در ادیان سامی، سایر ادیان و آیین بودا (که موضوع این مقاله میباشد)، درسها وآموزههای گوناگونی که دارای مشترکاتی (هم از نظر اخلاقی و هم از نظر ظواهر)، با سایر ادیان میباشد، وجود دارد.
در همین راستا کتاب زن، ازدواج و خانواده در دین بودایی، اثر حسینعلی جعفری و محمدرضا دهقانیزاده؛ با بهرهبردن از منابع معتبر علمی که اسامی آن به ترتیب نگارش مقاله در پاورقی و در پایان در فهرست منابع آمده است، به موضوعِ زن، ازدواج و خانواده میپردازد. که به موضوعات مذکور، به صورت تفکیک شده و در بیش از هفتاد درصد متن، به صورت گردآوری و ترجمه بیان شده است.
گزیده کتاب زن، ازدواج و خانواده در دین بودایی
زن در دوره بودیسم کهن هندی
دو حکایت مشهور در ادبیات بودایی وجود دارد که تا اندازهای جایگاه زن را در چند صد سال اول دوره بودیسم نمایان میکند.
در حکایت اول میخوانیم که بودا چگونه تصمیم به ترک خانه و خانواده خویش میگیرد و در حالی که همسر و فرزند نوزادش در خواب بودند، مدتی به آن ها چشم میدوزد و سپس بدون خداحافظی آن ها را ترک کرده، همچون یک تارک دنیا در پی روشن شدگی و فرزانگی روان میشود.
حکایت دوم داستان فرزانگی بودا بعد از سالهای دوری ازخانه است؛ و در همان دوره است که بودا با دیدن علاقه مفرط زنان به این دین، آن ها را رسما به سبک نوین زندگی، که همان راهبه شدن و ترک دنیاست، مفتخر میکند.