پدافند غیر عامل در معماری (انبارهای نفت)
- الکترونیکی
- معرفی کتاب
- مشخصات کتاب
معرفی کتاب پدافند غیر عامل در معماری (انبارهای نفت)
پدافند غیرعامل بهعنوان یکی از مؤثرترین و پایدارترین روشهای دفاع در مقابل تهدیدات، شامل اقدامات غیرمسلحانهای است که موجب افزایش بازدارندگی، کاهش آسیبپذیری، تداوم فعالیتهای ضروری، ارتقاء پایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران در مقابل تهدیدات دشمن میگردد.
موضوع پدافند غیرعامل در صنعت نفت و بهتبع آن، صنعت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی کشور، بحث نوینی است که به دلیل ساختار و ماهیت حیاتی این صنایع، نیازمند توجه ویژه است.
پیادهسازی راهکارهای پدافند غیرعامل برای صنعت پالایش و پخش کشور و تأسیسات منحصربهفرد آنها، مستلزم بهرهبرداری از قواعد همهفهمی است که با ابلاغ آنها به طرفهای ذینفع بتوان بیشترین مسیر را با صرف کمترین هزینه و زمان به نتیجه رسانید. همین الگوی مختصر نشان میدهد که در حوزه پدافند غیرعامل، نیاز مبرمی به استانداردسازی وجود دارد تا مانند سایر نکات لازمالاجرا از حیث عملیاتی مورد استفاده قرار گیرد.
آنچه در مجموعه کتب پدافند غیرعامل، نوشته ابراهیم محمدیپور و فتحالله شمسایی زفرقندی در بخشهای مختلف صنعت پالایش و پخش، اعم از پالایشگاهها، خطوط لوله، مراکز انتقال نفت و انبارهای نفت، ارائه و تدوین شده است، تجربهای نو و قدمی آغازین در زمینه استانداردسازی پدافند غیرعامل بوده که برداشتی از استانداردهای موجود، تجارب و مطالعات مفهومی انجامشده در شرکتهای زیرمجموعه شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران میباشد.
گزیده کتاب پدافند غیر عامل در معماری (انبارهای نفت)
فصل چهارم: اتاق بحران
1-4- شناخت فضاها
1-1-4- اتاق بحران میتواند به عنوان بخشی از ساختمانها مانند ساختمان کنترل و مهندسی و یا یک ساختمان مستقل در نظر گرفته شود.
2-1-4- به ازای انبارهای نفت حیاتی باید نسبت به در نظر گرفتن فضای مستقل به منظور اتاق بحران اقدام گردد.
3-1-4- توصیه میشود از فضایی مستقل نسبت به سایر ساختمانها به صورت زیرزمینی فضایی برای اتاق بحران در نظر گرفته شود.
4-1-4- فضای اتاق بحران باید به عنوان فضای پناهگاهی قابلیت استفاده در زمان بحرانهای ناشی از تهدیدات انسان ساخت را دارا باشد.
5-1-4- در طراحی فضای اتاق بحران باید سطح عملکرد با قابلیت استفاده بدون وقفه مدنظر واقع گردد.. .