0.0از 0

پدافند غیر عامل در طراحی فرآیند و جانمایی تأسیسات فرآیندی (انبارهای نفت، گاز و جایگاه های توزیع فرآورده های نفتی و CNG

۵۱٬۰۰۰
خرید
  • الکترونیکی
  • معرفی کتاب
  • مشخصات کتاب

معرفی کتاب پدافند غیر عامل در طراحی فرآیند و جانمایی تأسیسات فرآیندی (انبارهای نفت، گاز و جایگاه‌های توزیع فرآورده‌های نفتی و CNG

پدافند غیرعامل به‌عنوان یکی از مؤثرترین و پایدارترین روش‌های دفاع در مقابل تهدیدات، شامل اقدامات غیرمسلحانه‌ای است که موجب افزایش بازدارندگی، کاهش آسیب‌پذیری، تداوم فعالیت‌های ضروری، ارتقاء پایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران در مقابل تهدیدات دشمن می‌گردد.

موضوع پدافند غیرعامل در صنعت نفت و به‌تبع آن، صنعت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی کشور، بحث نوینی است که به دلیل ساختار و ماهیت حیاتی این صنایع، نیازمند توجه ویژه است.

استانداردهای شناخته‌شده و بین‌المللی در طراحی و ساخت خطوط لوله و مراکز انتقال نفت، انبارهای نفت، پالایشگاه‌های نفت خام و میعانات گازی، دستورالعمل‌های متعددی را به منظور بالا بردن سطح ایمنی و حفاظت از تجهیزات و نیروی انسانی و پیشگیری در برابر حوادث کارگاهی، صنعتی و طبیعی ارائه نموده‌اند، اما در آن‌ها کمتر اشاره‌ای به موضوع پدافند غیرعامل و مسائل مشابه آن شده است.

پیاده‌سازی راهکارهای پدافند غیرعامل برای صنعت پالایش و پخش کشور و تأسیسات منحصربه‌فرد آن‌ها، مستلزم بهره‌برداری از قواعد همه‌فهمی است که با ابلاغ آن‌ها به طرف‌های ذی‌نفع بتوان بیشترین مسیر را با صرف کمترین هزینه و زمان به نتیجه رسانید. همین الگوی مختصر نشان می‌دهد که در حوزه پدافند غیرعامل، نیاز مبرمی به استانداردسازی وجود دارد تا مانند سایر نکات لازم‌الاجرا از حیث عملیاتی مورد استفاده قرار گیرد.

واژه «استاندارد» در فرهنگ صنعت، و به‌ویژه صنعت نفت کشورمان، از دهه‌ها پیش تاکنون سبب تفهیم مسائل صنعتی شده و تا اندازه قابل‌توجهی از اعمال سلیقه در امور شغلی جلوگیری نموده است. اکنون تنها با اعلام یک کد و شماره می‌توان به استانداردی خاص اشاره نمود که مفاهیم یکنواختی را به طرف‌های درگیر یک پروژه القا می‌نماید و اختلاف‌نظرها را به حداقل می‌رساند.

آنچه در مجموعه کتب پدافند غیرعامل، ابراهیم محمدی‌پور و فتح‌الله شمسایی زفرقندی در بخش‌های مختلف صنعت پالایش و پخش، اعم از پالایشگاه‌ها، خطوط لوله، مراکز انتقال نفت و انبارهای نفت، ارائه و تدوین شده است، تجربه‌ای نو و قدمی آغازین در زمینه استانداردسازی پدافند غیرعامل بوده که برداشتی از استانداردهای موجود، تجارب و مطالعات مفهومی انجام‌شده در شرکت‌های زیرمجموعه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران می‌باشد.

گزیده کتاب پدافند غیر عامل در طراحی فرآیند و جانمایی تأسیسات فرآیندی (انبارهای نفت، گاز و جایگاه‌های توزیع فرآورده‌های نفتی و CNG

فصل اول: پدافند غیرعامل در پروژه‌های در دست طراحی و ساخت
1-1- مکان‌یابی طرح‌های آتی مخازن ذخیره و پایانه‌های نفتی 
اصلی‌ترین تأسیساتی که تحت نظارت شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران قرار دارند عبارت‌اند از انبارهای نفت، انبارهای گاز مایع، مجاری عرضه فرآورده‌های نفتی، مجاری عرضه CNG، مجاری عرضه گاز مایع و سوخت‌گیری‌های هواپیمایی، همچنین برخی انبارهای نفت به اسکله‌ها و مخزن‌دارهای راه‌آهن نیز متصل می‌باشند.
در ادامه موارد مربوط به جانمایی و طراحی این تأسیسات بخصوص موارد مرتبط به موضوعات پدافند غیرعامل بحث و بررسی می‌گردد.
این بخش به بحث در خصوص، مکانیابی برای طراحی و ساخت انبارهای فرآورده‌های نفتی می‌پردازد.
معیارهای مکان‌یابی، بایستی با هدف به حداقل رسانیدن ریسک بالقوۀ تحمیلی پایانه‌های نفتی و تاسیسات ذخیره‌سازی به تأسیسات (اموال) هم‌جوار و بالعکس (ریسک تحمیل شده به تأسیسات پایانه‌ای و ذخیره‌سازی از سوی وقایع احتمالی تأسیسات
هم‌جوار) باشد.. .