پدافند غیرعامل در معماری (پالایشگاه های نفت)
- الکترونیکی
- معرفی کتاب
- مشخصات کتاب
معرفی کتاب پدافند غیرعامل در معماری (پالایشگاههای نفت)
پدافند غیرعامل بهعنوان یکی از مؤثرترین و پایدارترین روشهای دفاع در مقابل تهدیدات، شامل اقدامات غیرمسلحانهای است که موجب افزایش بازدارندگی، کاهش آسیبپذیری، تداوم فعالیتهای ضروری، ارتقاء پایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران در مقابل تهدیدات دشمن میگردد.
موضوع پدافند غیرعامل در صنعت نفت و بهتبع آن، صنعت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی کشور، بحث نوینی است که به دلیل ساختار و ماهیت حیاتی این صنایع، نیازمند توجه ویژه است.
استانداردهای شناختهشده و بینالمللی در طراحی و ساخت خطوط لوله و مراکز انتقال نفت، انبارهای نفت، پالایشگاههای نفت خام و میعانات گازی، دستورالعملهای متعددی را به منظور بالا بردن سطح ایمنی و حفاظت از تجهیزات و نیروی انسانی و پیشگیری در برابر حوادث کارگاهی، صنعتی و طبیعی ارائه نمودهاند، اما در آنها کمتر اشارهای به موضوع پدافند غیرعامل و مسائل مشابه آن شده است.
آنچه در مجموعه کتب پدافند غیرعامل، ابراهیم محمدیپور و فتحالله شمساییزفرقندی در بخشهای مختلف صنعت پالایش و پخش، اعم از پالایشگاهها، خطوط لوله، مراکز انتقال نفت و انبارهای نفت، ارائه و تدوین شده است، تجربهای نو و قدمی آغازین در زمینه استانداردسازی پدافند غیرعامل بوده که برداشتی از استانداردهای موجود، تجارب و مطالعات مفهومی انجامشده در شرکتهای زیرمجموعه شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران میباشد.
گزیده کتاب پدافند غیرعامل در معماری (پالایشگاههای نفت)
فصل اول: مکانیابی
1-1- شبکه ارتباطی و دسترسیها
1-1-1- در مکانیابی پالایشگاههای در دست طراحی باید به شبکههای دسترسی و ارتباطی آینده که در طرحهای فرادست از قبیل طرح جامع پیشبینی شده است، دقت شود و تأثیر آن در تعامل با کلیهی مراکز شرکت ملی پالایش و پخش در نظر گرفته شود.
2-1-1- با توجه به عملکرد و حوزه نفوذ پالایشگاه مورد بررسی، نوع شریان ارتباطی مورد نیاز را بایستی در انتخاب مکان لحاظ نمود.
3-1-1- میزان و نوع دسترسی به شریانهای ارتباطی جادهای را باید در مکانیابی اعمال نمود.
4-1-1- توصیه میشود مکانهایی انتخاب شوند که در صورت فقدان دسترسی مناسب، امکان ایجاد دسترسی با در نظر گرفتن تمهیدات پدافند غیرعامل را داشته باشد.. .