0.0از 0

پدافند غیر عامل در حوزه سازه (انبارهای نفت)

۵۲٬۵۰۰
خرید
  • الکترونیکی
  • معرفی کتاب
  • مشخصات کتاب

معرفی کتاب پدافند غیر عامل در حوزه سازه (انبارهای نفت)

پدافند غیرعامل به عنوان یکی از مؤثرترین و پایدارترین روش‌های دفاع در مقابل تهدیدات، شامل اقدامات غیرمسلحانه که موجب افزایش بازدارندگی، کاهش آسیب پذیری، تداوم فعالیت‌های ضروری، ارتقاء پایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران در مقابل تهدیدات دشمن می‌گردد، می باشد. موضوع پدافند غیرعامل در صنعت نفت و به تبع آن صنعت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی کشور بحث نوینی است که به دلیل ساختار و ماهیت حیاتی این صنایع، نیازمند توجه ویژه است.

استانداردهای شناخته شده و بین المللی در طراحی و ساخت خطوط لوله و مراکز انتقال نفت، انبارهای نفت، پالایشگاه‌های نفت خام و میعانات گازی دستورالعمل‌های متعددی را به منظور بالا بردن سطح ایمنی و حفاظت از تجهیزات و نیروی انسانی و پیشگیری در برابر حوادث کارگاهی صنعتی و طبیعی ارائه نموده‌اند، اما در آنها کمتر اشاره‌ای به موضوع پدافند غیرعامل و مسائل مشابه آن شده است.

آنچه در مجموعه کتب پدافند غیرعامل، نوشته ابراهیم محمدی‌پور و فتح‌الله شمسایی‌زفرقندی در بخش‌های مختلف صنعت پالایش و پخش اعم از پالایشگاه‌ها، خطوط لوله و مراکز انتقال نفت و انبارهای نفت ارائه و تدوین شده است، تجربه‌ای نو و قدمی آغازین در زمینه استانداردسازی پدافند غیرعامل بوده که برداشتی از استانداردهای موجود، تجارب و مطالعات مفهومی انجام شده در شرکت‌های زیرمجموعه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران می‌باشد.

گزیده کتاب پدافند غیر عامل در حوزه سازه (انبارهای نفت)

فصل سوم: ارزیابی و به‌سازی سازه‌ها
1-3- ارزیابی و به‌سازی سازه‌های موجود در انبارهای نفت
این بخش به بررسی سازه‌های موجود در محیط انبار نفت می‌پردازد که دارای ظرفیت سازه‌ای مناسبی در برابر بار انفجار نمی‌باشند. راهنمایی‌های لازم در استانداردهای API RP 752 و CCPS ارائه گردیده است. نکته قابل‌تأمل در این بخش این است که گرچه به‌سازی سازه‌های موجود در برابر بار انفجار به تهدیدات خارجی یا داخلی خاص بستگی دارد، ولی روش تحلیل و رویکردهای طراحی برای سازه‌های مقاوم در برابر انفجار در بسیاری از حالات مشابه می‌باشد.

اولین نکته در راهبرد ارزیابی، انتخاب ضابطه مناسب برای ساختمان‌های موجود است. با کاربرد ضوابط طرح‌های بنای جدید برای سازه‌های موجود هزینه به‌سازی به طور قابل‌ملاحظه‌ای تغییر می‌کند. یک هدف عملکردی رایج برای سازه‌های موجود جذب بارهای انفجاری با کاربرد پاسخ الاستیک نزدیک به شکست اولیه است.. .