0.0از 0

فلسفه انقلاب اسلامی و آینده ما

تاریخ
دسته بندی
موسی نجفی
نویسنده
آرما
ناشر
خرید
    • معرفی کتاب
    • مشخصات کتاب

    معرفی کتاب فلسفه انقلاب اسلامی و آینده ما

    کتاب فلسفه انقلاب اسلامی و آینده ما، اثر موسی نجفی؛ در چهل‌سالگی انقلاب به افق و مراحل نظام و تمدن اسلامی که ظرفیت عظیمی را برای ملت ایران نمودار کرده، تامل نموده و این صورت مسئله را در ابعاد و مختصات دهه پنجم مورد واکاوی و بحث علمی قرار می‌دهد.
    کتاب حاضر نگاهی به گذشته دارد و افقی را برای آینده ترسیم می‌کند؛ حاصل این تامل بین گذشته و حال و آینده نوعی "نظریه پیوستگی" در برابر "گسستگی عالم مدرن" در برابر جامعه ایرانی است. صورت دیگر این مسئله همان بحث هویت و بحران هویت است که از مهم‌ترین مسائل ایران معاصر است.
    زاویه دیگری که می‌توان این مسائل را در افق آن دید بحث "منازعه ایده‌ها" یا رقابت تمدن‌هاست. مجموعه این مباحث از جمله ریشه‌دارترین موضوعاتی است که می‌توان در سطح نظری و فکری و معرفتی به آن‌ها پرداخت و در سایه آن مسائل جزئی دیگر را بهتر طراحی و حتی پاسخ داد.
    کتاب حاضر از مباحث و مصاحبه‌ها و نوشته‌ها و در نهایت پرسش و پاسخ‌های نویسنده درباره انقلاب اسلامی تشکیل شده است.
    موسی نجفی در مقدمه این اثر نوشته است: دوست فاضل و پر تلاش جناب آقای محمدعلی فولادگر همت نموده‌اند و این مطالب متفرق و جدا را در شکل منسجم فعلی در این مجموعه، نظم و معنا داده و در نهایت با نوعی نظریه‌پردازی از آن‌ها به مفهوم‌سازی و طرح بهتر و منطقی مباحث کمک شایانی نموده‌اند؛ ضمن تشکر از ایشان، امیدوارم این تلاش در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی برای پژوهشگران و محققان و دانشجویان و طلاب و همه علاقمندان به انقلاب بزرگ اسلامی عمق بیشتر داده و افق تازه‌تری را ترسیم نماید.

    گزیده کتاب فلسفه انقلاب اسلامی و آینده ما

    تکامل در انقلاب اسلامی به چه معناست؟
    خیلی خوشحالم که در خدمت دوستان گرامی هستم و باید تبریک بگویم به دوستانی که عنوان «نظریهٔ تاریخی انقلاب اسلامی» را برای نشست انتخاب کرده‌اند. سلیقهٔ خوبی داشته‌اند و همین که می‌بینم در بین نسل جوان این ذوق و شوق هست که می‌خواهند انقلاب را عمیق‌تر بشناسند، به نظر من فضای مبارکی است.
    اگر اجازه بدهید من بحثم را در دو قسمت ارائه دهم. یک قسمت روشی را برای شما بگویم، بعد پرسش و پاسخ کنیم، سپس برای اینکه آن روش و سیر را اثبات کنم، بحث تاریخی انقلاب را می‌گویم که چه مراحلی را طی کرده است.
    در آغاز، روش و سیر را براساس کتاب فلسفهٔ تحول تاریخ در شرق و غرب تمدن اسلامی مطرح می‌کنم. البته من این کتاب را در دورهٔ دکتری در ده الی پانزده جلسه درس می‌دهم. خیلی سخت است که در نیم ساعت نظریه‌اش را بگویم؛ ولی سعی می‌کنم به صورت اجمال نتایجش را بگویم و بررسی و خواندن اثباتش را می‌گذارم برای بعد که خودتان کتاب را تهیه کنید و بخوانید.
    وقتی ما از تاریخ بحث می‌کنیم، منظورمان سه نوع تاریخ است: یکی تاریخ نقلی که مادهٔ تاریخ است و همان متن تاریخ است. چه کسی رفت، چه کسی آمد، چه موقع جنگ شد، کِی انقلاب شد، کدام پادشاه آمد و... . خود متن تاریخ را هم می‌توانیم به دو قسمت تقسیم کنیم: واقعه و حادثه. واقعه مثل اتوبانی بزرگی است و حادثه، خیابان‌های فرعی‌اش. عاشورا یک واقعه است و در دل این واقعه، حوادث رخ می‌دهد. حال اگر ما واقعه را نشناسیم، حوادث ربطش را به هم از دست می‌دهد. انقلاب اسلامی هم یک واقعه است، واقعه‌ای بزرگ. اگر انقلاب را نشناسیم، انتخابات را نمی‌شناسیم، امام را نمی‌شناسیم، مجلس را نمی‌شناسیم، جنگ را نمی‌شناسیم. این‌ها حوادث در دل واقعه است. در زندگی خودمان نیز
    همین طور است.. .