0.0از 0

تحصن

روایت مردمی از واقعه پنجم رمضان اصفهان

خرید
    • معرفی کتاب
    • مشخصات کتاب

    معرفی کتاب تحصن

    کتاب تحصن برگرفته از ساعت ها مصاحبه تاریخ شفاهی با شاهدان عینی و راویانی است که در آرشیو واحد تاریخ شفاهی دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در اصفهان موجود است. در کنار آن، برای نگارش متن، آرشیو سایر مجموعه‌ها نیز بررسی شده و بعضاً مصاحبۀ راویانی که در قید حیات نبودند و به این دلیل امکان مصاحبۀ جدید با آن ها فراهم نبود، به داده‌های موجود اضافه شده است. کتاب حاصل تنها جزئی از یک کل منسجم با عنوان اطلس انقلاب در محله علی‌قلی آقاست.

    نشر راه یار با عنایت به تاریخ شفاهی بومی، چاپ این کتاب را با هدف هویت‌سازی بومی و توجه به تاریخ محلی در دستور کار قرار داد و در این باره دقت نظر دکتر سعید خورشیدی، مدیریت دفتر مطالعات و همراهی مهندس محمدمهدی احمدیان، مسئول واحد تاریخ شفاهی، برای به ثمررسیدن این محصول ستودنی است.

    حاصل تلاش محققان و پژوهشگران و نویسندگان واحد تاریخ شفاهی در اصفهان، با حمایت شهرداری منطقه یک اصفهان و توجه ویژه جناب آقای علی رضی زاده، شهردار منطقه یک و سرکار خانم سمیه اخلاقیان، معاونت فرهنگی منطقه یک به چاپ رسیده است.

    گزیده کتاب تحصن

    مادران زندانیان سیاسی، برای رساندن صدای مظلومیت‌ فرزندانشان به گوش رژیم، پناهی بهتر از خانۀ آیت‌الله خادمی ندیدند و پانزده روز در آنجا متحصن شدند. این خانه تبدیل شده بود به سنگر مبارزان و انقلابی‌ها.

    دستگیری شبانۀ آیت‌الله طاهری عاملی شد تا مردم اصفهان خشم فروخوردۀ خود را فریاد کنند و روانۀ خانۀ آیت‌الله خادمی شوند. ده روز تحصن، بستر آگاهی‌بخشی و همدلی و هم‌فکری مردم و نیروهای انقلابی را فراهم کرد که در نهایت به اولین حکومت‌نظامی کشور منجر شد. محل شروع و پایان بسیاری راهپیمایی‌ها در آن سال‌ها، خانۀ آیت‌الله خادمی بود. در هفته‌های منتهی به پیروزی انقلاب و در وضعی که زندگی مردم با ازهم‌پاشیدگی حکومت دچار اختلال شده بود، با محوریت خانۀ آیت‌الله خادمی حکومتی محلی شکل گرفت که تأمین امنیت و انضباط شهری و مایحتاج مردم را به عهده داشت.