0.0از 0

برای یک نگاه

پژوهشی پیرامون عوامل جلوه نمایی زنان و نگاه مردان

خرید
    • معرفی کتاب
    • مشخصات کتاب

    معرفی کتاب برای یک نگاه

    کتاب برای یک نگاه پزوهشی است از نویسنده نام آشنا و پرافتخار در حوزه حجاب و عفاف آقای یوسف غلامی، ایشان در این پژوهش به‌عواملی که جلوهنمایی و پوشش زنان را جهت جلب توجه و کسب نگاه مردان است، بیان می‌دارد.

    از نگاه قرآن کریم و پیشوایان معصوم (ع)،‌ زندگی یک سیستم (به هم پیوسته) به شمار می‌آید که اختلال در یک حوزه، تمام ابعاد زندگی فردی و اجتماعی شخص را تحت تأثیر قرار می‌دهد. بنابراین اگر در روابط اجتماعی، معیارهای اخلاقی و عقلانی رعایت نشود، امنیت جامعه، به طور جدی، ‌در معرض خطر قرار خواهد گرفت. کتاب برای یک نگاه،‌ در صدد پاسخگویی به سؤالات ذیل است: عوامل و زمینه‌های روانی دختران و زنان، در آشکار نمودن زینت‌ها و آرایش خود و نشان دادن آن به دیگران چیست؟ عوامل رفتاری، ‌در بروز بی‌حجابی و جلوهگری زنان و دختران چیست؟ زمینه‌های سیاسی و فرهنگی جلوه نمایی بانوان کدامند؟ مراد از «زمینه‌های شخصیتی و رفتاری جلوه‌نمایی زنان»،‌ مجموعه عواملی است،‌ که شخص از درون،‌ بخاطر ضعف اراده و ناآگاهی از پیامدهای جلوه‌گری در جامعه، دست به رفتارهای غیرعقلانی و خود تخریب‌گر می‌زند. و مراد از «زمینه‌های اجتماعی ـ فرهنگی و سیاسی» مجموعه عوامل بیرونی هستند که در شکل‌گیری شخصیت، باورها و رفتارهای انسان، نقش اساسی دارند. اهمیت این مطلب، بخاطر پیامدهای مخرب آن است که اگر وضعیت کنونی کشور در زمینه‌ی بی حجابی و جلوه‌گری دختران و زنان، که در زمینه‌ساز عشق‌های خیابانی و فروپاشی خانواده است، ‌حلّ نشود، زنان و خانواده با آسیب‌های جبران‌ناپذیری روبرو خواهد شد.

    تا کنون کتاب ها و مقالات متعددی در زمینه ی حجاب منتشر شده است که بیشتر در مورد «دفاع از اصالت حجاب، آثار عفاف و حجاب، پیامدهای ابتذال در پوشش، حجاب و آزادی، راه های ترویج فرهنگ عفاف در جامعه،...» می باشد، کمتر در زمینه‌ی عوامل و زمینه‌های بی‌حجابی و جلوه نمایی زنان و دختران، آن هم با دید جامع بحث شده است،

    نویسنده در این کتاب سعی کرده است، از منظر اسلامی هم به این موضوع بپردازد و عوامل و زمینه‌های جلوه‌گری در زنان دختران را مورد تحلیل قرار دهد و با توجه به تأکید اسلام،‌ مبنی بر پوشش بانوان و مخفی کردن زیبایی‌های اندام آنها،‌ در اجتماع و در مقابل نامحرمان،‌ این پرسش برای محقق مطرح است که چرا برخی از بانوان، در خودنمایی و آشکار نمودن زیبایی‌های اندام‌شان اصرار دارند؟ این نوشتار در صدد پاسخگویی به این پرسش مهم،‌ با بهره‌گیری از قرآن کریم و روایات پرداخته است.

    منظور از «جلوه نمایی»، خودنمایی کردن، ‌آشکار کردن زینت‌ها و آرایش خود و نشان دادن آن به دیگران، خودآرایی نمودن، اظهار زینت و زیبایی خود به دیگران» می‌باشد،‌ که این رفتار غیر اخلاقی دختران و بانوان، معمولاً با نشان دادن بخشی از اندام‌شان و با پوشش لباسهای غیرمتعارف و عشوه‌گری در گفتار صورت می‌گیرد. شما در کتاب برای یک نگاه بیش از پیش پی‌می‌برید که چقدر ممکن است رفتارهای بی‌‎معنای یک انسان، معنادار باشد و برای آن بتوان تحلیل و تفسیر روان‌شناختی و جامعه شناختی ارائه کرد.

    گزیده کتاب برای یک نگاه

    در میان خانواده‌های بی‌اعتقاد به پوشش خانم ها، سهمی از انگیزه برقراری رابطه خانوادگی دوستانه، علاقه به هم‌سخنی با افراد غیرهمجنس از خانواده مقابل است. در این خانواده‌ها گاه رفتارهایی دیده می شود که حاکی از نوعی تمایل هر یک از مردان اعضای یک خانواده به بانوان خانواده دیگر است. برای آنان زمانی که برقراری روابط نامشروع ممکن نباشد، همین‌قدر کافی است که در مجالس دوستانه خانوادگی، با افراد غیرهمجنس به گفتگو و شوخی بگذرانند.

    در میان دو خانواده که با یکدیگر رابطه دوستانه دارند -چه به حجاب معتقد باشند یا نباشند -برای سالم ماندن اخلاق هر دو خانواده بهتر این است از اختلاط زن و مرد پرهیز شود. درهم‌آمیزی مجالس زن و مرد چه ضرورتی دارد؟ اگر زنان هر دو خانواده، بی‌پوشش باشند بدون تردید این در هم آمیختگی برای آن ها آسیب اخلاقی به بار خواهد آورد و اگر هم پوشیده باشند حضور بیگانه برایشان چندان رضایت‌بخش نیست. پس در هر صورت ضرورتی برای آمیختگی وجود ندارد.