معماری بایوتک
معماری طبیعت
- معرفی کتاب
- مشخصات کتاب
معرفی کتاب معماری بایوتک
کتاب معماری بایوتک، اثر محمود گلابچی و مرتضی خرسند نیکو؛ در شش فصل تالیف شده است. فصل اول کتاب به کلیات و معرفی زیر مجموعههای علم بایوتک اختصاص دارد. در این فصل سعی شده یک تقسیمبندی کلی در معماری بایوتک ارائه شود. فصل دوم کتاب با عنوان سازهها در طبیعت به بررسی سازههای معماری که با الهام از طبیعت ساخته شدهاند خواهد پرداخت و نگاه جامعی به سازههای درختی خواهد داشت.
فصل سوم با عنوان فرمها در طبیعت به بررسی فرمهای طبیعی در معماری با بررسی مصادیق متعددی از سازههای طبیعی پرداخته شده است. فصل چهارم کتاب به عالیترین نحوه برداشت از طبیعت یعنی الهامگیری از فرایند و عملکردهای موجود در طبیعت میپردازد و مصادیق و نمونههای بسیاری ارائه میشود تا چگونگی الهام از این مقوله را در کار معماران بزرگ و مطرح مشاهده گردد. فصل پنجم که از فصول مهم کتاب محسوب میشود نقش و نگارهای طبیعی در معماری مورد بررسی قرار گرفته و دو هندسه مهم موجود در طبیعت یعنی هندسه ورونوئی و فرکتال و نحوه کاربردشان در معماری را مشاهده خواهیم کرد. همچنین بخش قابل توجهی از این فصل به بررسی نقش و نگارهای طبیعی در معماری سنتی ایران چه در قبل و چه پس از اسلام خواهد پرداخت و به خصوص به چگونگی کاربرد نقوش گیاهی در معماری این دوران نگاهی خواهد انداخت. در فصل ششم و آخر به بررسی و معرفی جدیدترین مصالحی خواهد پرداخت که با الهام از طبیعت در صنایع مختلف و نیز معماری به کار رفته است.
گزیده کتاب معماری بایوتک
کلیات
انسان از ابتدای خلقت در جستجوی ناشناختههای موجود در طبیعت بوده است. وی آنچه را که از طبیعت آموخته بود در طی قرنهای متوالی به شیوههای گوناگون بازگو کرده و اینچنین تکنولوژی را به وجود آورده است. محققان سالهاست که به دنبال یافتن ارتباط طبیعت با تکنولوژی هستند تا از این طریق چگونگی شکل گرفتن سیستمهای مختلف را ارزیابی کنند.
طبیعت ساخته دست خالقی است که انسان و سایر موجودات دیگر را با نظم و پیچیدگی حیرتانگیزی خلق نموده و دارای قدرت لایتناهی است. بدیهی است که آنچه به واسطه وجود او خلق شده بسیار دقیق و بینقص و قابل تأمل میباشد.
انسان در طول تاریخ خواسته یا ناخواسته از این رازهای شگفتانگیز الهام گرفته و در محصولات ساخت دست خود بهره جسته و اکنون در تلاش بیشتر بر آمده تا به رازهای طبیعت پی ببرد. در جای جای محصولات دست انسان تا امروز میتوان به نوعی، مستقیم یا غیر مستقیم دست طبیعت الهام بخش را مشاهده نمود.
پل کلی که عقیده داشت به مانند کودکی که در بازی، کارهای ما را تقلید میکند ما هم باید به تقلید از نیروهایی بپردازیم که جهان را ساخته است.. .