0.0از 0

صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله ( ETFS )

خرید
    • معرفی کتاب
    • مشخصات کتاب

    معرفی کتاب صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل‌ معامله (ETFs)

    نظر به نوپایی نسبی بازار سرمایه­ در ایران و فعالیت بخش قابلتوجهی از سرمایهگذاران مبتدی و غیرحرفهای در آن، تبیین هرچه بیشتر ادبیات و کارکرد صندوقهای سرمایهگذاری از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. بنابراین با توجه به این که بدنهی اصلی و قشر متوسط جامعه با ادبیات حرفهای بازار سرمایه آشنایی کافی ندارند، راهاندازی نهادهای واسطه مالی از جمله صندوقهای سرمایهگذاری موجب میشود تا سرمایهگذاران با اطمینان بیشتری وارد بازار سهام شوند و از فرصتهای سرمایهگذاری موجود در این زمینه به نحو مطلوب استفاده نمایند.

    در بازارهای توسعه یافته اوراق بهادار، به دلیل پیچیدگی فرآیند تصمیمگیری سرمایهگذاری، افزایش چشمگیر حجم و سرعت گردش اطلاعات و تخصصی شدن فعالیتها، استقبال سرمایهگذاران از روشهای سرمایهگذاری جمعی در قالب انواع صندوقهای سرمایهگذاری بالاخص صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله از رشد افزونی برخوردار شده است. صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله از ابزارهای جدید مالی هستند که از تلفیق برخی ویژگیهای صندوقهای با سرمایه ثابت و متغیر به وجود آمدهاند. این صندوقها صرفنظر از تفاوت­های ساختاری، به طور معمول تقریباً همه ویژگیهای مثبت صندوقهای سرمایهگذاری مشترک را دارند. علاوه براین، بهرهمندی از برخی مزایای عملیاتی و سرمایهگذاری سبب میشود گروههای خاصی از سرمایهگذاران آنها را ترجیح دهند. بنابراین آنها برای سرمایهگذاران با افقهای زمانی مختلف دارای قابلیت و مطلوبیت بالایی هستند. شایان ذکر است که منظور از صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله همان صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله در بورس است.

    مهمترین ویژگی صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله، دادوستدپذیری واحدهای سرمایهگذاری آنها در بازار سرمایه و طی جلسات معاملاتی است. فعالیت اصلی این صندوقها، سرمایهگذاری در اوراق بهادار یا داراییهای فیزیکی است که به عنوان دارایی پایه صندوق درنظر گرفته میشود. به طور کلی، صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله از ویژگیهای مهمی چون امکان تشکیل سبد متنوع و سرمایهگذاری در انواع اوراق بهادار و شاخصهای بازار، خرید اعتباری، کارایی معاملاتی، هزینه پایین، انعطافپذیری بالا، صرفهجویی مالیاتی، نقدشوندگی، سهولت سرمایهگذاری و... برخوردارند.

    در راستای تبیین هر چه بیشتر ماهیت صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله، کتاب صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله (ETFs) در پنج فصل به نگارش درآمده است. فصل اول کتاب عمدتاً برداشتی از متون و برشورهای سازمان و شرکت بورس است که با هدف آشنایی سرمایهگذاران مبتدی با صندوقهای سرمایهگذاری نوشته شده تا فضای کلی از این ابزار مالی مهم را در ذهن خواننده ترسیم نماید. فصل دوم ماهیت و ویژگیهای صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله را در قالب پیشینه، مزایا و معایب، ساختار، ریسک، سرمایهپذیری و تمایز آنها با دیگر صندوقهای سرمایهگذاری تشریح میکند. در فصل سوم انواع صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله در قالب صندوقهای سهام، با درآمد ثابت، بخشی، کالایی، بینالمللی و ویژه به همراه نمونههای عینی موجود در جهان تبیین میشود. سپس تحلیل استراتژیهای سرمایهگذاری در صندوقهای مذکور در قالب استراتژی شاخصی، منفعلانه، چرخه عمر، فعالانه و خاص در فصل چهارم مورد نقد و تحلیل قرار میگیرد. در نهایت در فصل پنجم، روشهای ارزشگذاری صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله برای انواع مختلفی از آنها تبیین میشود. در بخش پیوست، انواع مختلفی از صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله بینالمللی برحسب نوع و کشور بیان میشود که میتواند برای پژوهشگران این حوزه مفید باشد.

    گزیده کتاب صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل‌ معامله (ETFs)

    صندوق بازار پول، صندوق سرمایه‌گذاری مشترک با سرمایة متغیر است که در اوراق بدهی کوتاه‌مدت از جمله گواهی سپرده، اوراق تجاری و اسناد خزانه، اوراق بهادار دولتی و یا سایر اوراق با نقدشوندگی بالا و ریسک پایین سرمایه‌گذاری می‌کند. هدف این صندوق، کسب سود برای سهام‌داران و در عین حال حفظ ارزش دارایی منابع مالی است.

    صندوق‌های بازار پول، مکان امنی را برای سرمایه‌گذاری آسان و قابل‌دسترس در دارایی‌هایی با نقدشوندگی بالا (معادل نقدی) ارائه می­‌کنند که به‌عنوان ابزاری کم‌ریسک و کم‌بازده (با بازده و ریسک پایین) برای سرمایه‌گذاران مشخص شده­اند. این صندوق‌ها به اندازه سپرده‌های بانکی دارای امنیت هستند و در اغلب موارد بازدهی بالاتری را نسبت به آن‌ها ارائه می‌کنند. به همین دلیل اغلب سرمایه‌گذاران از صندوق‌های بازار پول به‌عنوان جایگزینی برای حساب‌های پس‌انداز بانکی استفاده می‌کنند.