0.0از 0

اوتیسم، کارافرینی و نقش معماری

خرید
    • معرفی کتاب
    • مشخصات کتاب

    معرفی کتاب اوتیسم، کارافرینی و نقش معماری

    کتاب اوتیسم، کارافرینی و نقش معماری نوشته سرکار خانم عطیه نادری، مریم قاسمی سیچانی و جناب آقای مهرداد جعفرپور می‌باشد و انتشارات متخصصان آن را به چاپ رسانده است.

    اختلال طیف اوتیسم یک وضعیت پیچیده رشد است که شامل چالش‌های مداوم در تعامل اجتماعی، گفتار و ارتباطات غیر کلامی و رفتارهای محدود و تکراری است. ای‍ن‌ افراد در زم‍ی‍ن‍ه‌‌ی ح‍واس‌ پ‍ن‍ج‍گ‍ان‍ه‌‌ی خ‍ود دچار اخ‍ت‍لال‌ ه‍ست‍ن‍د و م‍ع‍ماری‌ به‌عنوان‌ ح‍رف‍ه‌‍‌ای ک‍ه‌ خ‍ال‍ق م‍حی‍ط است، م‍ی‌توان‍د ب‍ا در ن‍ظر گ‍رفت‍ن‌ ای‍ن‌ اخ‍ت‍لالات‌ ح‍سی‌ ب‍ر رون‍د س‍لام‍ت‌ این افراد از طری‍ق م‍حی‍ط م‍ؤث‍ر باش‍د. به دلیل هزینه‌ی بالای اقتصادی زندگی افراد اوتیسم و همچنین عدم استقلال این افراد به دلیل نبود فضای مناسب و عدم آینده‌نگری برای این افراد در جامعه، به اهمیت یادگیری مهارت و اشتغال این افراد پی می‌بریم. چنانچه جامعه به آموزش مهارت این افراد نپردازد، آینده‌ی مجهولی پیش‌رو خواهند داشت.

    افراد دارای اختلال اوتیسم دارای یک سری ویژگی متمایز از افراد معمول هستند که می‌توان از آن ها به‌عنوان نقاط قوت در بازار کار استفاده کرد. می‌توان مرکزی برای این افراد طراحی کرد که هدف از آن ایجاد استقلال و اشتغال افراد اوتیسم باشد در این مرکز به آموزش مهارت و ایجاد اشتغال در مرکز و فروش محصولات پرداخته می‌شود و این افراد در جامعه‌ای کوچک به اشتغال، استقلال و آمادگی جهت ورود به جامعه بپردازند. در طراحی فضاها به درمان در کنار یادگیری مهارت متناسب با روحیات و ایمنی باید توجه شود. ایجاد فضاهای کارگاهی شامل مونتاژ، سمباده، بسته بندی و همچنین تولید گیاهان مثمر، دارویی و تزیینی علاوه بر چرخه‌ی اقتصادی در مجموعه خاصیت درمانی دارد و واگذاری مسئولیت فروش به افراد اوتیسم باعث تعامل این افراد با جامعه و آشنایی و درک بهتر توسط افراد جامعه می‌شود. طراحی مرکزی برای اشتغال افراد در کنار روش‌های درمانی و الگو قرار دادن آن می‌تواند نقش بسزایی در استقلال افراد اوتیسم داشته باشد و وی را از انزوای اجتماعی نجات دهد، از استرس والدین بکاهد و به اقتصاد جامعه نیز کمک کند.

    بخشی از کتاب اوتیسم، کارافرینی و نقش معماری

    اوتیسم یا اختلال طیف اوتیسم، به طیف وسیعی از شرایط اشاره دارد که با چالش‌هایی مانند مهارت‌های اجتماعی، رفتارهای تکراری، گفتار و ارتباط غیرکلامی مشخص می‌شود. برای اوتیسم یک ویژگی واحد وجود ندارد، بلکه ویژگی‌های زیادی وجود دارد که بیشتر تحت‌تأثیر ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی قرار دارند. ازآنجاکه اوتیسم طیفی از اختلالات است، هر فرد اوتیسم دارای مجموع های از نقاط قوت و چالش است. راه‌های یادگیری یا حل مشکلات افراد مبتلا به اوتیسم بسته به قرارگیری در طیف می‌تواند بسیار سخت یا با چالش کمی روبه‌رو باشد.