0.0از 0

در خدمت سرزمین

خرید
    • معرفی کتاب
    • مشخصات کتاب

    معرفی کتاب در خدمت سرزمین

    کتاب در خدمت سرزمین نوشته عباس گندمکار منتشر شده در نشر متخصصان است. اگر فردی هستیم که به منابع مالی قابل‌توجهی دسترسی نداریم، در پست‌ها یا مشاغل رده‌بالای دولتی کار نمی‌کنیم و در زمینه‌ی فناوری هم از مهارت و دانشی تاثیرگذار که منجر به اختراع وسایل و امکانات مورد نیاز مردم و سرزمین می‌شود برخوردار نیستیم، باید به همان چیزهایی که داریم تکیه کنیم تا بتوانیم خدمتی به ایشان و سرزمین‌مان نموده و گامی درجهت آبادانی‌اش برداشته باشیم.

    در نبود ثروت، قدرت و دانشی تاثیرگذار می‌توان از همین‌ مقدار اندکی که از آن‌ها برخوردار هستیم بهره‌ گیریم و بتدریج نیروی اندیشه‌ی خود را پرورش دهیم تا از این هدیه‌ی هستی بتوانیم نهایت استفاده را ببریم. با وجود اینکه اندیشه محدودیت‌های خاص خود را دارد و رشددادن ایده‌های سازنده معمولاً کاری زمان‌بر و دشوار است که نیاز به بازبینی‌ها، تغییرات و اصلاحات زیادی دارد تا سازنده و سودمند باشد، ولی برای انجام کاری، سرانجام، کوشش را می‌بایست که از جایی آغاز کرد. با گذر زمان و فراهم‌آمدن تدریجی منابع مورد نیاز و رشد‌یافتن و رسیدن به بلوغ آگاهی، فرصت آشکار‌شدن و تجسم‌یافتن ایده‌ها در دنیای بیرونی هم پیش می‌آیند؛ این، انگیزه‌ای است که در پس نگارش در خدمت سرزمین وجود دارد.

    در کتاب در خدمت سرزمین هدف نگارش و محور اندیشه بهبودی وضعیت سرزمین و آبادانی آن است و تمام فصل‌ها به گونه‌ای مستقیم و غیرمستقیم در جهت رسیدن به همین هدف ارائه شده‌اند؛ همچنین با حفظ محور اندیشه در تمامی متن ترتیب آوردن فصل‌ها به مانند ترتیب پله‌های یک نردبان می‌ماند که از پایین‌ترین آغاز می‌شوند و به بالاترین ختم می‌شوند؛ بنابراین این نوشته می‌تواند به صورت یک روند یا جریان پیش‌رونده در نظر گرفته شود.

    گزیده کتاب در خدمت سرزمین

    بیایید به درونمان توجه کنیم و ببینیم که نسبت به میهن‌مان چه حسی داریم؟ آیا مهرمان شامل حال آن نیز هست؟ آیا نسبت به آن حمیت داریم؟ یا این که نسبت به میهن چنین احساساتی در ما وجود ندارد. بیایید به رفتار، گفتار و اندیشه‌ی خود نگاه کنیم تا بفهمیم که در مسیر آباد ساختن میهن گام بر می‌داریم یا در مسیر ویران کردنش بیایید مشخص کنیم که تا چه اندازه بودن یا نبودن آن برای ما اهمیت دارد و این که آیا اصلاً میهن جایی در اندیشه‌هایمان دارد یا ندارد؟

    میهن از جهات مختلفی با ما ارتباط دارد و بر چگونگی زندگی ما اثرگذار است؛ میهن به عنوان بخشی از سیاره‌ی زمین جایی است که ما پروانه یافته‌ایم تا در آن‌ها سکونت گزینیم و به تدریج رشد کنیم، این به ما می‌فهماند که میهن، فضای مورد نیاز برای بودن ما را فراهم ساخته است. کیفیت و کمیت این فضا امکان پدید آمدن حوادث و بروز تجربه‌هایی مشخص را برای ما ایجاد می‌کند و بدین گونه بخشی از شخصیت ما را می‌سازد. از آنجا که انسان نیازهای مادی‌اش را از ارتباط‌گیری و بهره‌مند شدن از محیط پیرامونش یا همان میهن برآورده می‌سازد، می‌توان گفت که او و محیط پیرامونش پیوسته در حال تأثیر بر یکدیگر هستند.