کتاب وقتی نیچه گریست
- چاپی
- معرفی کتاب
- مشخصات کتاب
مطرحترین کتاب اروین دی یالوم، کتاب وقتی نیچه گریست است که در سال 1992 منتشر شده است. نویسنده، داستانی خیالی از روزهای جوانی و بیماری فریدریش نیچه (متفکر آلمانی قرن ۱۹) را نقل میکند، هنگامی که دست حوادث او را برای درمان به دکتر برویر (رواندرمانگر اتریشی) رسانده است. نویسنده در رویارویی تخیلی این شخصیت تاریخی، اندیشههای نیچه و فروید را در مقابل هم قرار میدهد و جرقههای آغاز علم روانکاوی را شرح میکند. ویژگی این کتاب در کنار مفاهیم علمی و فلسفی آن، رویارویی تخیلی این دو شخصیت تاریخی و کشاندن زندگی واقعی آنها به پهنه داستان است.
معرفی کتاب وقتی نیچه گریست
این کتاب پرطرفدارترین کتاب یالوم و مهمترین آنها در تلفیق فلسفه و روانکاوی است، رویدادهای رمان در سال ۱۸۸۲ در شهر وین اتریش رخ میدهند. یالوم در این کتاب از قوه خیال خود استفاده کرده و ما را دو قرن در زمان جابهجا میکند تا دقیقا میان زندگی مردان بزرگ قرن نوزده یعنی فروید، برویر و نیچه قرار بگیریم و از خواندن مکالمات آنها و بار آموزشی آن شگفتزده شویم .در وین قرن نوزدهم، درامی از عشق، سرنوشت و اراده در میان جوشش فکریای که این دوران را تعریف کرد، پخش میشود.
یوزف بروئر، یکی از بنیانگذاران روانکاوی، در اوج زندگی حرفهای خود قرار دارد. فردریش نیچه، بزرگترین فیلسوف اروپا، در آستانه ناامیدی از خودکشی قرار دارد و نمیتواند درمانی برای سردردها و سایر بیماریهایی که او را آزار میدهد، بیابد. در وقتی نیچه گریست، اروین یالوم واقعیت و داستان، فضا و تعلیق را در هم میآمیزد تا به داستانی فراموشنشدنی درباره نیروی رهاییبخش دوستی دست یابند.
خرید کتاب وقتی نیچه گریست
نسخه چاپی این کتاب را از طریق نرم افزارها یا سایت فراکتاب خریداری کنید.
خلاصه کتاب وقتی نیچه گریست
داستان کتاب وقتی نیچه گریست از این قرار است که دختری روسیتبار به نام سالومه که مدتیست با نیچه آشنا شده است، نگران حال جسمی و روانی نیچه میشود، بنابراین دست به دامان دکتر جوزف برویر شده و در نامهای به وی مینویسد: «آینده فلسفه آلمان در خطر است» و از او وی درخواست میکند تا نیچه را درمان کند. برویر با دیدنِ نیچه، و پس از چندین قرار، به او پیشنهاد میکند که نیچه به او فلسفه بیاموزد و پزشک روان او باشد و او نیز پزشک جسم نیچه باشد. وقتی برویر قبول کرد که نیچه را با روش آزمایشی «درمان با سخن گفتن» درمان کند، هرگز انتظار نداشت که او نیز در جلسات آنها آرامش پیدا کند.
اروین دی یالوم متولد در سال ۱۹۳۱ در واشنگتن متولد شد. او در سال ۱۹۵۶ در بوستون در رشته پزشکی و در سال ۱۹۶۰ در نیویورک در رشته روانپزشکی فارغالتحصیل شد و بعد از خدمت سربازی، در سال ۱۹۶۳ استاد دانشگاه استنفورد شد. در همین دانشگاه بود که الگوی روانشناسی هستیگرا یا اگزیستانسیال را پایهگذاری کرد. یالوم هم آثار دانشگاهی متعددی تالیف کرده است و هم چند رمان موفق دارد. او جایزه انجمن روانپزشکی آمریکا را در سال ۲۰۰۲ دریافت کرد، اما بیشتر به عنوان نویسنده رمانهای روانشناختی شهرت دارد. اگر اروین یالوم نبود، شاید کمتر کسی میتوانست کتابی با این موضوع و با اینهمه روایتهای دقیق فلسفی، تاریخی و روانکاوانه را در قالب رمانی جذاب به خورد مخاطبهایش دهد.