کتاب مامان و معنی زندگی
- چاپی
- معرفی کتاب
- مشخصات کتاب
از آثار غیرداستانی اریون دی یالوم روانپزشک معروف امریکایی کتاب مامان و معنای زندگی است که اغلب او را به خاطر کتاب پرآوازهاش «وقتی نیچه گریست» میشناسند. این کتاب دستآورد تجربههای شخصی و حرفهای نویسنده است.
- معرفی کتاب مامان و معنی زندگی
- خرید کتاب مامان و معنی زندگی
- خلاصه کتاب مامان و معنی زندگی
- برشی از متن کتاب مامان و معنای زندگی
معرفی کتاب مامان و معنی زندگی
اریون دی یالوم که استاد روانپزشکی دانشگاه استنفورد آمریکاست، مانند سایر آثارش این کتاب را به شیوهای تحریر کرده که علاوه بر دانشجویان و علاقهمندان به علم روانپزشکی و روانکاوی، برای خواننده عام هم جذابیتهایی داشته باشد. در این کتاب، نویسنده رویاروییهای خود با بیمارانش را در چالشانگیزترین لحظات زندگی شرح میدهد.
منتقد ضمیمه ادبی نشریه «تایمز لندن» درباره این کتاب نوشته است: «یالوم بر خلاف بیشتر رواندرمانگران، میتواند قصه بگوید و چنان خوب از عهده این کار برآید که بهراحتی فراموش کنی آنچه میخوانی، چکیده هفتهها، ماهها و حتی سالها کار رواندرمانی است. یالوم صراحت و سبکوسیاقی رشکانگیز در این کار دارد.»
مامان و معنای زندگی مجموعهای از داستانهای کوتاه است که تجربهی انسان از درمان، مرگ و جستجوی معنا را بررسی میکند.
خرید کتاب مامان و معنی زندگی
نسخه چاپی این کتاب را با تخفیف ویژه از طریق سایت یا نرم افزارهای فراکتاب خریداری کنید.
خلاصه کتاب مامان و معنی زندگی
این کتاب شامل روایتهای شخصی و روایتهای تخیلی است، به بررسی رابطه درمانگر با مادرش و بررسی جنبههای مختلف رواندرمانی میپردازد. یالوم، روان درمانگر مشهور، از این داستانها برای روشن کردن پتانسیل منحصر به فرد روابط انسانی و اهمیت رویارویی با مسائل وجودی استفاده میکند. این شش داستان عبارتنداز:
• مامان و معنای زندگی
• همنشینی با پائولا
• تسکین از نوع جنوبی
• هفت درس پیشرفته در درمان سوگ
• رویای دو جانبه
• طلسم گربهی مجار
نویسنده در این شش داستان جذاب برگرفته از تجربیات بالینی خود، یک بار دیگر خود را یک کاشف بیباک در روان انسان نشان میدهد که بیمارانش - و خودش - را به سمت تحول هدایت میکند. وی در این کتاب تجربیات شخصی، موارد بالینی و روایتهای تخیلی را با هم ترکیب میکند تا به موضوعاتی مانند مرگومیر، اضطراب وجودی، و تأثیر روابط اولیه، بهویژه پیوند مادر و کودک بپردازد. یالوم از رویکرد درمانی منحصر به فرد خود، ترکیب تخصص بالینی با داستانسرایی استفاده میکند تا بینشهایی در مورد روان انسان و چالشهای یافتن معنا در دنیایی که اغلب بیمعنی تلقی میشود، به خوانندگان ارائه دهد.
در داستان مامان و معنای زندگی که عنوان کتاب از آن گرفته شده است، ضمن پرداختن به رابطه یالوم با مادرش، تأثیر قدرتمند وابستگیهای اولیه بر زندگی بزرگسالی را برجسته میکند. دو تا از داستانها تخیلی هستند و امکان کاوش گستردهتری از مضامین وجودی و روابط انسانی را فراهم میکنند. چندین داستان در کتاب به تجربه انسان از مرگ و میر میپردازد، به ویژه در رابطه با چهره مرگ و مردن. مامان و معنای زندگی بررسی میکند که چگونه رویارویی با مرگومیر خود میتواند به جستجوی عمیقتر برای معنا و هدف منجر شود...
مطالعه این کتاب به علاقمندان به علم روانشناسی، فلسفه و... کمک خواهد کرد تا به درک عمیقتری از خود و جهان پیرامون خود برسند.
اروین دی یالوم متولد در سال ۱۹۳۱ در واشنگتن متولد شد. او در سال ۱۹۵۶ در بوستون در رشته پزشکی و در سال ۱۹۶۰ در نیویورک در رشته روانپزشکی فارغالتحصیل شد و بعد از خدمت سربازی، در سال ۱۹۶۳ استاد دانشگاه استنفورد شد. در همین دانشگاه بود که الگوی روانشناسی هستیگرا یا اگزیستانسیال را پایهگذاری کرد. یالوم هم آثار دانشگاهی متعددی تالیف کرده است و هم چند رمان موفق دارد. او جایزه انجمن روانپزشکی آمریکا را در سال ۲۰۰۲ دریافت کرد، اما بیشتر به عنوان نویسنده رمانهای روانشناختی شهرت دارد.
برشی از متن کتاب مامان و معنای زندگی
چرا حالا برای او دست تکان میدهم، وقتی سالهای متمادی بیوقفه با خصومت با او زندگی کرده بودم. ... با او جنگیدم، به مبارزه طلبیدمش، بر سرش فریاد زدم، از او دوری کردم. ... حتی یکبار هم پیش نیامد که به او افتخار کنم یا از اینکه او مادر من است، احساس خوشحالی کنم» رؤیابین در باب تعبیر رؤیایش میگوید: «با توجه به آموزه¬هایم، رؤیاها نه آموختنیاند و نه تغییرناپذیر. من در بخش اعظم زندگیام نوعی چینیبندزن رؤیا بودم. یاد گرفتهام چطور رؤیاها را رام و تفکیک کنم و دوباره آنها را به یکدیگر بچسبانم. میدانم چطور راز را از رؤیا بیرون بکش.»