0.0از 0

کتاب افسانه عادی بودن

تروما، بیماری و درمان در فرهنگ سمی

کتاب
دسته بندی
میلکان
ناشر
گبور مته
نویسنده
شروع قیمت از:
%15
۵۱۵٬۰۰۰
۴۳۷٬۷۵۰
خرید
  • چاپی
  • معرفی کتاب
  • مشخصات کتاب

کتاب افسانه عادی بودن (2022) اثر دکتر گبور ماته، با نگاهی انتقادی به مفهوم سلامت و بیماری در جوامع مدرن، استدلال می‌کند که بسیاری از رنج‌های جسمی و روانی ما ریشه در «فرهنگ سمی» جوامع صنعتی دارد.

معرفی کتاب افسانه عادی بودن

 گبور ماته در این کتاب با فصاحت تمام تشریح می‌کند که چگونه در کشورهای غربی که به سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی خود افتخار می‌کنند، بیماری‌های مزمن و بیماری‌های عمومی رو به افزایش است. تقریباً ۷۰ درصد از آمریکایی‌ها حداقل یک داروی تجویزی مصرف می‌کنند؛ بیش از نیمی از آنها دو دارو مصرف می‌کنند. در کانادا، از هر پنج نفر یک نفر فشار خون بالا دارد. در اروپا، فشار خون بالا در بیش از ۳۰ درصد از جمعیت تشخیص داده شده است. و در همه جا، بیماری‌های روانی نوجوانان رو به افزایش است. پس وقتی صحبت از سلامت می‌شود، واقعاً چه چیزی «طبیعی» است؟

خلاصه کتاب افسانه عادی بودن

ماته از همان ابتدا تعریف رایج «عادی بودن» را به چالش می‌کشد. او استدلال می‌کند که جامعه‌ای که خود عمیقاً ناسالم است (با شاخص‌هایی مانند نابرابری مزمن، انزوا، استرس محیطی و مصرف‌گرایی افراطی)، نمی‌تواند معیار معتبری برای سلامت تعیین کند. آنچه به عنوان «عادی» پذیرفته شده، اغلب سازگاری با شرایط ناسالم است. در این فرهنگ، پاسخ‌های طبیعی انسان به استرس و تروما، به جای درک به عنوان سیگنال‌های هشداردهنده، به عنوان بیماری‌های روانی، قلمداد شده و صرفاً با دارو سرکوب می‌شوند. این رویکرد، علل ریشه‌ای را نادیده می‌گیرد.
در کتاب افسانه عادی بودن گبور ماته استدلال می‌کند که تروما (زخم‌های روحی نامرئی) و احساسات سرکوب‌شده (مثل غم یا خشم) که در بدن دفن می‌شوند، انرژی بیولوژیک را تخلیه کرده و استرس مزمن ایجاد می‌کنند. این استرس مزمن، سیستم‌های ایمنی، هورمونی و عصبی را مختل می‌کند و زمینه‌ساز اصلی بیماری‌های جسمی گسترده‌ای مانند بیماری‌های قلبی-عروقی و ... می‌شود؛ به عبارت دیگر، بیماری تلاش ناخودآگاه بدن برای بیان درد بیان‌نشده است. 
ریشه اصلی این دردها و بیماری‌ها فقط در خود افراد نیست، بلکه در جامعه ناسالم است. در نظام اقتصادی‌ای که فقط به کار بی‌وقفه و مصرف‌گرایی اهمیت می‌دهد و استرس را دائم می‌کند، در تبعیض‌هایی مثل نژادپرستی، زن‌ستیزی و فقر که زخم‌های جمعی ایجاد می‌کنند، در زندگی امروزی که انسان‌ها از هم جدا افتاده‌اند، روابط عمیق کمتر شده و احساس تنهایی و پوچی رواج یافته، و در فرهنگی که نمی‌گذارد مردم احساسات واقعی‌شان را بروز دهند.
ماته تأکید می‌کند که بیماری جسمی و روحی مانند دو روی یک سکه به هم پیوسته‌اند. نشانه‌های جسمی معمولاً هشدار بدن درباره دردهای عاطفی درمان‌نشده است. بنابراین، درمان تنها با دارو، نه کافی است و نه بی‌خطر، باید به دلایل روانی و اجتماعی بیماری هم پرداخت.
افسانه عادی بودن به ما می‌گوید «عادی» بودن در جامعه امروز خودش مشکل است! بسیاری از معیارهای عادی جامعه‌ی ما، در واقع ناسالم هستند. برای سلامت واقعی باید:
•    دردهای پنهان روحی (تروما) را درمان کنیم،
•    با بی‌عدالتی‌های اجتماعی (مثل تبعیض) مقابله کنیم،
•    ارتباط واقعی با خودمان، دیگران و دنیا را تقویت کنیم.
درمان یک سفر جمعی است که از شناخت ریشه‌های درد شروع می‌شود. اولین قدم برای زندگی سالم‌تر این است که «بپذیریم که بسیاری از چیزهای «عادی» در جامعه‌ی ما، اصلاً سالم نیستند.»

خرید کتاب افسانه عادی بودن

نسخه چاپی این کتاب را در فراکتاب از طریق سایت یا نرم افزار خریداری کنید.

خرید کتاب افسانه عادی بودن