4.0از 5

خرید کتاب بیشعوری

کتاب
دسته بندی
روزنه
ناشر
خاویر کرمنت
نویسنده
شروع قیمت از:
%22
۲۶۰٬۰۰۰
۲۰۲٬۸۰۰
خرید
  • چاپی
  • معرفی کتاب
  • مشخصات کتاب

کتاب بیشعوری اثر خاویر کرمنت جنجالی‌ترین و تاثیرگذارترین کتاب‌های روانشناسی اجتماعی دو دهه اخیر است که با نگاهی طنزآمیز و گزنده، «بیماری بیشعوری» را به عنوان یک اپیدمی مخرب در جامعه مدرن معرفی می‌کند. محور اصلی کتاب نقد رفتارهای خودمحورانه، سلطه‌طلبانه و ضداجتماعی در قالب «بیماری بیشعوری» است.

معرفی کتاب بیشعوری

این کتاب که در سال ۱۹۹۰ منتشر شد، در اصل برای کمک به افراد بیشعور در حال بهبودی طراحی شده بود تا بار دیگر به انسان‌هایی شریف تبدیل شوند؛ اما به‌سرعت به یک پدیده زیرزمینیِ جهانی بدل گردید. این اثر نه‌تنها در مدارس آموزش پلیس (رای شناسایی رفتارهای ضداجتماعی مجرمان) و برنامه‌های ترک اعتیاد (به عنوان ابزار خودشناسیِ ریشه‌ای) مورد استفاده قرار گرفت، بلکه با استقبال بی‌سابقه در ایران و جهان، به صدر فهرست پرفروش‌ترین کتاب‌های روانشناسی اجتماعی صعود کرد و جایگاه خود را به‌عنوان یک مرجع جنجالی و تحول‌آفرین تثبیت نمود.
کتاب بیشعوری اولین بار توسط محمود فرجامی، طنزپرداز، روزنامه‌نگار، مترجم و نویسنده ایرانی در سال ۱۳۸۶ ترجمه شد و به دلیل عدم دریافت مجوز نشر به صورت رایگان برای دانلود روی سایت شخصی وی قرار گرفت. سرانجام در سال ۱۳۹۳ منتشر و به سرعت تبدیل به یکی از پرفروش ترین کتابهای غیرداستانی شد، تا جایی که در سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران چاپ بیست و نهم این کتاب با تیراژ پنج هزار نسخه در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفت.

خرید کتاب بیشعوری

نسخه چاپی این کتاب را با تخفیف ویژه از سایت و یا نرم افزارهای فراکتاب خریداری کنید.

معرفی نویسنده

خاویر کرمنت، خالق جنجالی کتاب «بیشعوری»، پزشک و روان‌درمانگر آمریکایی است که تخصص خود را در روان‌درمانی تحلیلی از دانشگاه کالیفرنیا دریافت نموده و با بیش از سه دهه تجربه بالینی در درمان اختلالات شخصیت- به‌ویژه خودشیفتگی (نارسیسیسم) و رفتارهای ضداجتماعی- کتاب انقلابی خود را بر پایه مشاهدات عینی از تعاملات مخرب انسانی در جوامع مدرن نگاشته است. ایده اصلی این اثر پس از مواجهه مکرر او با مراجعان ثروتمند و قدرتمند لس‌آنجلسی شکل گرفت؛ افرادی که با وجود موفقیت ظاهری، روابطشان آکنده از «سوءاستفاده روانی، فریب و بی‌مسئولیتی» بود. کرمنت این الگوهای رفتاری را نه یک ضعف اخلاقی، بلکه بیماری مسری اجتماعی می‌داند که ریشه در فرهنگِ تقدیسِ «پیروزی به هر قیمت» دارد.
طنز گزنده، زبان بی‌پرده و جسارت در بیان حقایق ناخوشایند، نشانه‌های بارز قلم اوست. کرمنت در آثارش از جمله «بیشعوری» با به‌کارگیری تمثیل‌های پزشکی، مفاهیم پیچیده روانشناسی را برای عموم قابل درک می‌سازد؛ برای مثال «بیشعور مانند ویروس ایدز است؛ هم سیستم ایمنی اخلاقی فرد را نابود می‌کند، هم جامعه را آلوده می‌سازد!» این رویکرد، پیچیدگی‌های روانی را برای عموم قابل درک می‌سازد.
در یک نگاه، کرمنت را می‌توان پزشک جامعه بیمار نامید؛ نویسنده‌ای که با شمشیر طنز، جبهه‌ای علیه بی‌اخلاقیِ نرمال‌شده در ساختارهای قدرت گشوده است.

خلاصه کتاب بیشعوری

کرمنت در این کتاب بیشعوری را نه یک توهین، که یک بیماری روانی-اجتماعی می‌داند که مبتلایان به آن با ویژگی‌هایی چون خودبرتربینی بیمارگونه، تخریب دیگران برای کسب قدرت، ناتوانی در همدلی، پنهان‌کاری در پشت نقابِ ادب یا موفقیت شناخته می‌شوند. 
او با طبقه‌بندی بیشعورها به انواعی مانند:
بیشعورِ پرسر و صدا (سلطه‌جو)
بیشعورِ کم‌صدا (ریاکار)
بیشعورِ سازمانی (سوءاستفاده‌گر از موقعیت)
اثر مخرب آن‌ها بر روابط فردی، محیط کار و جامعه را موشکافی می‌کند.
کتاب با ارائه آزمون‌های خودتشخیصی، خواننده را به شناسایی «درجه بیشعوری» در خود و اطرافیانش دعوت می‌کند. پیام اصلی کتاب این است که بیشعوری یک انتخاب است- نه تقدیر و نه ژنتیک- و هر فرد با خودآگاهی و مسئولیت‌پذیری می‌تواند زنجیره این بیماری را قطع کند. کرمنت همچنین راهکارهای عملی برای مصونیت در برابر بیشعورها ارائه می‌دهد (اصطلاحاً «تزریق واکسن بیشعوری»)، از جمله:
شناسایی تاکتیک‌های فریبنده بیشعورها (مانند تحقیر پنهان یا سوءاستفاده از قدرت)؛
تقویت مرزهای شخصی برای جلوگیری از قربانی‌شدن؛
مقاومت جمعی در برابر شبکه‌های بیشعوری در محیط‌های کاری و اجتماعی

شاکله کتاب بیشعوری

کتاب از ۵ بخش و ۲۴ فصل تشکیل شده است: 
در بخش اول با عنوان «چه کسی بی‌شعور است؟» کرمنت بیشعوری را به‌عنوان یک بیماری مسری اجتماعی معرفی می‌کند که مبتلایان آن با آگاهی کامل این سبک زندگی را انتخاب می‌کنند. در این بخش می‌فهمید چه کسی بی‌شعور است و چرا فردی می‌خواهد بی‌شعور باشد؛ 
در بخش دوم تمرکز بر خودتشخیصی خواننده است، با خواندن این کتاب تشخیص می‌دهید، خودتان چه نوع بی‌شعوری هستید؛ این بخش شامل آزمون روان‌سنجیِ محک‌زنی است که با پرسش‌های شوک‌آور (مثل «آیا برای رسیدن به خواسته‌هایتان دیگران را عمداً تحقیر می‌کنید؟») تیپ‌های اصلی بیشعورها را شناسایی می‌کنید.
در بخش سوم با این پرسش مواجه می‌شوید که وقتی جامعه بی‌شعور می‌شود، چه باید کرد؛ نویسنده در این بخش به تحلیل شیوع جمعی بیماری و راهکارهای مقابله می‌پردازد و توضیح می‌دهد چگونه شبکه‌های بیشعوری (در نهادهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی) با ایجاد «فرهنگ سمّی» به اپیدمی دامن می‌زنند. پیام محوری این بخش این است که بیشعوری سیستماتیک با شجاعت جمعی، نه انفعال، شکسته می‌شود.
در بخش چهارم با روش زندگی بی‌شعورها آشنا می‌شوید. این بخش با شواهد عینی نشان می‌دهد که بیشعورها چگونه از سه استراتژی اصلی- تحقیر پنهان، تحریف واقعیت برای ایجاد تردید در قربانی و بهره‌کشی عاطفی- برای حفظ قدرت خود استفاده می‌کنند؛ همچنین رابطه‌ی آن‌ها با دیگران را به انگل‌های روانی تشبیه می‌کند که با تخریب عزت‌نفس قربانیان، موفقیت خود را تضمین می‌نمایند. کرمنت با مثال‌هایی ملموس (مثل یک رئیس فریادزن که اشتباهاتش را به زیردستان نسبت می‌دهد، یا همکاری که با شایعه‌پراکنی اعتبار دیگران را نابود می‌کند) توضیح می‌دهد که چرا این رفتارها نه ضعفِ گذرا، بلکه سبک زندگیِ آگاهانه‌ای است که لذت بیمارگونه‌ای از نابودی دیگران می‌برد.
در بخش پایانی راه نجات از بی‌شعوری را یاد می‌گیرید. این بخش بر درمان عملی و تغییر سبک زندگی تمرکز دارد و راهکارهای عینی برای شکستن چرخه بیشعوری ا ارائه می‌دهد، از جمله پذیرش آسیب‌های واردشده به دیگران و جبران فعالانه آن‌ها؛ انجام روزانه کارهای کوچکِ بدون چشمداشت برای دیگران؛ قطع ارتباط سمی با شبکه‌های بیشعوری در محیط کار یا خانواده و...

این کتاب را به چه کسانی پیشنهاد می‌دهیم

اگر به دنبال کتابی می‌گردید که با شوخ‌طبعیِ تلخ، ریشه‌های خشونت پنهانِ اجتماعی (از خانواده تا سیاست) را افشا کند، شما را به نقد رفتارهای خود تشویق کند، و راه رهایی از چرخه سمّیِ «قربانی-بیشعور» را نشان دهد، کتاب بیشعوری خاویر کرمنت را به شما پیشنهاد می‌دهیم.

خرید کتاب بیشعوری