5.0از 5

ایمونولوژی پایه

فعالیت ها و بیماری های سیستم ایمنی

خرید
    • معرفی کتاب
    • مشخصات کتاب

    کتاب ایمونولوژی پایه، پیرامون فعالیت‌ها و بیماری‌های سیستم ایمنی، نوشته دکتر ابوالعباس و ترجمه دکتر سید محمود مسیحا، زینب باقرنژادیان، ندا حیدری، بهاره نیکنام و هاجر عباسی می باشد. این کتاب توسط نشر متخصصان منتشر و روانه بازار کتاب گردیده است.

    معرفی کتاب ایمونولوژی پایه

    ایمونولوژی پایه، پیشرفت های اخیر در دانش درباره سیستم ایمنی را شامل شود. اهداف اصلی این کتاب، از اولین نسخه تاکنون ارائه مفاهیم جاری در ایمنی شناسی به شیوه ای واضح و با جزئیات کافی بوده است. به طوری که دانشجویان این رشته بتوانند آن را درک کنند و همچنین تأکید بر جنبه های بالینی از جمله پاتوژنز بیماری ها و توسعه روش های درمانی جدید بر اساس علم پایه ایمنی شناسی از دیگر اهداف مهم بوده است.

    این ها اهدافی هستند که در این کتاب به آن پرداخته شده است. با بهبود درک ما از پاسخ ایمنی طبیعی، می توان دانش بنیادی را به صورت مختصر و جامع ارائه داد. علاوه بر این پیشرفت های هیجان انگیزی در کاربرد اصول پایه برای درک و درمان بیماری های انسانی صورت گرفته است که این موضوع برای دانشجویان پزشکی و علوم بهداشتی مرتبط بسیار حائز اهمیت است. 

    خلاصه کتاب ایمونولوژی پایه

    در میان این پیشرفت های اخیر توسعه ایمنی درمانی سرطان و اطلاعات جدید در مورد پاندمی ها ایمنی جمعی و واکسن ها از برجسته ترین موضوعاتی هستند که نشان می دهند، چگونه علم پایه می تواند به عمل بالینی تبدیل شود. به طور مشخص کتاب ایمونولوژی پایه بر اهداف زیر تمرکز دارد. اول اصول که عملکرد سیستم ایمنی را هدایت می کنند. از طریق ترکیب مفاهیم کلیدی از داده های آزمایشگاهی گسترده ای که در حوزه ایمنی شناسی پدید آمده اند ارائه شده اند، همچنین محتوای مرتبط با سلامت و بیماری های انسانی را در اولویت قرار داده است. در هر بحث مختصر درباره پدیده های پیچیده، اجتناب ناپذیر است که استثنائات و نکات ظریف را به طور مفصل در نظر نگیریم.

    بنابراین اغلب از آن ها صرف نظر شده است. دوم، تمرکز بر پاسخ های ایمنی در برابر میکروب های عفونی بوده است و اغلب مباحث درباره سیستم ایمنی در این زمینه هستند. سوم، به طور آزادانه از تصاویر استفاده شده است تا اصول مهم برجسته شود و جزئیات واقعی را که ممکن است در کتاب های درسی جامع تر یافت شوند، کاهش داده شده است. چهارم، بیماری های ایمنی شناختی را از دیدگاه اصول بررسی شده است و بر ارتباط آن ها با پاسخ های ایمنی طبیعی تأکید می شود و از جزئیات سندرم های بالینی و درمان ها اجتناب شده است.

    موارد بالینی منتخب را در یک پیوست گنجانده شده تا بیان شود چگونه اصول ایمنی شناسی ممکن است در بیماری های شایع انسانی کاربرد یابند. در نهایت برای این که هر فصل به تنهایی قابل خواندن باشد، ایده های کلیدی را در بخش های مختلف کتاب تکرار شده است. این تکرار به دانشجویان کمک می کند تا مهم ترین مفاهیم را بهتر درک کنند. 

    برشی از متن کتاب ایمونولوژی پایه

    اختلالات ایمونولوژیک

    سیستم ایمنی در برابر پاتوژن های عفونی و سرطان های بالقوه مضر واکنش نشان می دهد. اما به طور معمول به مولکول های خودی یا آنتی ژن های خارجی بی ضرر پاسخ نمی دهد. مبنای این عدم واکنش در فصل های بعدی توصیف می گردد. در برخی از افراد مستعد از لحاظ ژنتیکی سیستم ایمنی واکنش های مخربی علیه ساختارهای خودی ایجاد می کند که سبب بیماری های خود ایمن میشوند. یا در برابر مواد محیطی رایج واکنش داده و سبب آلرژی می شود. این اختلالات با واکنش سلول های میزبان به نام التهاب مشخص می گردند. فصل ۲ را ببینید. التهاب در این بیماری ها معمولاً مزمن (طولانی) است. زیرا آنتی ژن های محرک حذف نمی شوند و از این رو به بافت های طبیعی آسیب وارد می شود.

    هدف گیری اختصاصی اجزای پاسخ ایمنی از موفق ترین درمان ها برای این بیماری های التهابی مزمن است. به عنوان مثال؛ درمان فعلی برای بیماری های خود ایمن مانند روماتیسم مفصلی و سوریازیس و همچنین برای بیماری های آلرژیک مانند آسم، بر مهار مولکول هایی به نام سایتوکاین مبتنی است که مسئول بسیاری از اثرات مضر پاسخ های ایمنی هستند. گاهی اوقات پاسخ های ایمنی محافظتی به عفونت ها ممکن است، سبب آسیب بافتی و اختلال در عملکرد اندام شوند. به عنوان مثال در کووید ۱۹ بخش قابل توجهی از عوارض از پاسخ های التهابی به ویروس ناشی می شوند و نه از آسیب ناشی از خود ویروس.

    برشی دیگر از متن

    تقسیم کار انواع ایمنی تطبیقی

    دو نوع ایمنی تطبیقی شامل ایمنی همورال و ایمنی سلولی وجود دارد که به واسطه ی سلول ها و مولکول های مختلف، دفاع در برابر میکروب ها در مکان های مختلف را فراهم می کنند (شکل۴- ۱). آنتی بادی ها با میکروب های خارج سلولی (که در خارج از سلول های میزبان زنده می مانند و در صورت بلعیده شدن توسط فاگوسیت ها به آسانی از بین می روند) مبارزه می کنند. میکروب هایی که برای زیستن در داخل وزیکول های فاگوسیتی یا سیتوزول سلول های میزبان تکامل یافته اند، توسط لنفوسیت های T از بین می روند.
    ایمنی همورال به واسطه ی پروتئین هایی به نام آنتی بادی ایجاد می شود که از سلول هایی به نام لنفوسیت B تولید می شوند. آنتی بادی های ترشح شده وارد گردش خون، مایعات خارج سلولی و لومن اندام های مخاطی مانند دستگاه گوارش و مجاری تنفسی می شوند. آنتی بادی ها با جلوگیری از تهاجم میکروب ها به سلول های بافتی و خنثی سازی سموم آن ها، در برابر میکروب های موجود در این نواحی دفاع می کنند. آنتی بادی ها می توانند برداشت میکروب های خارج سلولی به درون فاگوسیت ها را نیز افزایش دهند. این میکروب ها خارج از سلول ها زندگی و تکثیر می کنند و با بلعیده شدن توسط فاگوسیت ها کشته می شوند. علاوه بر این، آنتی بادی ها از طریق جفت به گردش خون جنین منتقل شده و از جنین و نوزاد در برابر عفونت محافظت می کنند.
    دفاع در برابر میکروب های وارد شده به سلول های میزبان، ایمنی سلولی نامیده می شود، زیرا توسط سلول هایی به نام لنفوسیت T ارائه می گردد. بسیاری از میکروب های داخل سلولی می توانند در داخل سلول های آلوده؛ از جمله فاگوسیت ها زندگی کرده و تکثیر شوند. با اینکه آنتی بادی ها می توانند از آلوده شدن سلول های بافتی به چنین میکروب هایی جلوگیری کنند، اما پس از ورود میکروب ها به سلول ها دیگر مؤثر نخواهند بود. ایمنی سلولی، به ویژه برای محافظت در برابر ارگانیسم های داخل سلولی حائز اهمیت است. همان طور که در ادامه بحث خواهیم کرد دو دسته اصلی از لنفوسیت های T وجود دارد...

    دانلود کتاب ایمونولوژی پایه

    نسخه الکترونیکی کتاب ایمونولوژی پایه در فراکتاب موجود می باشد. شما می توانید با دانلود نسخه الکترونیکی این کتاب از طریق نرم افزار فراکتاب، از مطالعه آن در کتابخوان فراکتاب لذت ببرید.

    دانلود کتاب ایمونولوژی پایه

    مشخصات کتاب ایمونولوژی پایه در جدول زیر آورده شده است:

    مشخصات
    ناشر: متخصصان
    نویسنده: ابوالعباس
    مترجم: دکتر سید محمود مسیحا، زینب باقرنژادان، ندا حیدری، بهاره نیکنام و هاجر عباسی
    تعداد صفحه: 263
    موضوع: علمی عمومی
    قالب: الکترونیک