حقوق کودک در اسلام به زبان ساده
- الکترونیکی
- معرفی کتاب
- مشخصات کتاب
معرفی کتاب حقوق کودک در اسلام به زبان ساده
کتاب حقوق کودک در اسلام به زبان ساده، اثر پژمان چراغی و معین رحمانیفر؛ حقوق کودکان را از منظر کنوانسیون حقوق کودک و دیدگاه دین سلام بررسی میکند. کودکان و نوجوانان در روند رشد و بلوغ و پس از آن برای ورود به جامعه دارای نیازهای اساسی هستند که چنانچه به نیازهای واقعی آنان در دوران کودکی و نوجوانی توجه نشود چه بسا خسارتهای غیر قابل جبرانی بر جامعه تحمیل خواهد شد.
در واقع این نیازها از حقوق کودکان به شمار میآید که باید بدان توجه نمود. نیازهای کودک در برههای از زمان از دیگر زمانها ویژگی و اهمیت فوق العادهای دارد. حقوق کودک نه تنها به عنوان یک تکلیف بر عهدهی والدین است، بلکه جامعه (قدرت عمومی) نیز با توسعه سیستمهای حمایتی و نظارتی نسبت به احقاق حق کودکان به عنوان آسیبپذیرترین اقشار جامعه از آن دفاع نموده و برنامهریزی هدفداری را جهت رسیدن به هدفهای متعالی از رهآورد آن برای این گروه مورد توجه قرار میدهد.
گزیده کتاب حقوق کودک در اسلام به زبان ساده
آموزش قرآن به معنای آموزش همه عقایدی است که دلالت فرزند به سوی خدا را محقق میکند و پرورش نیکو به معنای ادبآموزی و ایجاد رفتار صحیح سعادت بخش است. محیط خانواده اولین محیط اجتماعی است که فرزند تجربه میکند. او از اعضای خانواده به ویژه پدر و مادر بیشترین تاثیر را میپذیرد، زیرا حمایت پدر و مادر خود را تجربه کرده است و همواره دیده است که ضعفهای جسمی او را پدر و مادر جبران میکنند و تغذیه و پرورش او را از روی مهر و شفقت انجام میدهند.
این تجربهها موجب اطمینان او نسبت به آنها میشود و این اطمینان باعث پذیرندگی فرزند از پدر و مادر میگردد. اگر پدر و مادر در این زمان عقاید صحیح را به او بیاموزند، قلب نیالوده او آن را میپذیرد و عادات لازم و متناسب با عقاید صحیح را مییابد. امیرالمومنین (ع) خطاب به فرزند بزرگوارشان فرمودند: پس به ادب آموختنت پرداختم پیش از آن که دلت سخت شود و خردت در تصرف هوایی دیگر در آید. در ادامه همین نامه فرمودند: و چون به کار تو همچون پدری مهربان عنایت داشتم و بر ادب آموختنت همت گماشتم، چنان دیدم که این عنایت در هنگام جوانیات به کار رود و در بهار زندگانی که نیتی پاک و نهادی نیالوده داری، و این که نخست تو را کتاب خدا بیاموزم و تاُویل آن را به تو تعلیم دهم و شریعت اسلا م و احکام آن را از حلال و حرام بر تو آشکار سازم. در این بخش از نامه امام علی (ع) به فرزندشان، بر انتقال عقیده صحیح و ادبآموزی و نیز بر پاکی ضمیر انسان در دوره کودکی و جوانی تاکید شده است یعنی همان دورانی که فرزند بیشترین تاثیر را از خانواده میپذیرد.. .