0.0از 0

تحلیل اراده باطنی در اعمال حقوقی

۳۰٬۰۰۰
خرید
  • الکترونیکی
  • معرفی کتاب
  • مشخصات کتاب

معرفی کتاب تحلیل اراده باطنی در اعمال حقوقی 

کتاب تحلیل اراده باطنی در اعمال حقوقی نوشته جلال حیدرپور و سیدحسن شاه‌چراغ است و توسط انتشارات فرزانگان دانشگاه منتشر شده است. این کتاب به بررسی نقش اراده در ایجاد و تحقق اعمال حقوقی می‌پردازد و به طور خاص به تحلیل اثر اراده باطنی (درونی) در این اعمال می‌پردازد. به عبارت دیگر، این کتاب به این موضوع می‌پردازد که چگونه اراده درونی شخص می‌تواند بر ماهیت و آثار حقوقی یک عمل تأثیر بگذارد و به این پرسش پاسخ می‌دهد که آیا اراده درونی فرد می‌تواند بر آثار قانونی یک عمل تأثیر بگذارد یا خیر؟

گزیده کتاب تحلیل اراده باطنی در اعمال حقوقی 

اثبات وجود حق از اهمیت بسیاری برخوردار است. اگر حقوق به مرحله اثبات توجه نکند پائی لنگ برای رسیدن به مقصود و هدف خود که همانا دادن حق به حق‌دار است، خواهد داشت. مرحله اثبات دارای آنچنان اهمیتی است که بی‌تردید مرحله ثبوت را تحت‌الشعاع اهمیت و ضرورت خود قرار می‌دهد. در آثار نویسندگان حقوق می‌شود این مهم را به خوبی مشاهده کرد. دلیل اثبات حق، قوام‌بخش حیات آن تلقی شده، حقی که برای اثبات آن دلیل محکمه پسندی ارائه نشود فاقد ارزش عملی توصیف، و وجود و عدمش از نقطه نظر قضائی، یکسان دانسته شده است.

حتی برخی هیچ‌گونه اثری برای آن قائل نمی‌باشند. کسی که حقی دارد بدون آنکه دلیل اثبات آن را در اختیار داشته باشد، مانند کسی دانسته شده است که اصلاً حقی ندارد. در اینجا قصد ارزیابی همه نظرات ابراز شده را نداریم. آنقدر می‌گوئیم که حق فاقد دلیلی که مورد انکار واقع شده است هر چند نمی‌توان آن را فاقد هر گونه اثری دانست، ولی دارای ارزش عملی بسیار محدودی است. از نظر اخلاق و شریعت متعهد بری نمی‌باشد، اما از نظر حقوقی متعهد تعهدی ندارد.

چرا که اصل در حقوق برائت است و اقامه بینه نیز بر عهده مدعی می‌باشد. تنها زمانی می‌توان شخصی را متعهد دانست که اشتغال ذمه او به اثبات برسد. نتیجه این وضیعت فقدان ضمانت اجراء حقوقی برای متعهدله واقعی جهت رسیدن به طلب خویش است. در واقع حقوق حقی را موجود فرض می‌کند که محرز شود.