خاطرات مستر همفر
- معرفی کتاب
- مشخصات کتاب
کتاب خاطرات مستر همفر به قلم مستر همفر و ترجمه ساناز شیرین زاده، در واقع دفترچه خاطرات یک جاسوس انگلیسی در خاورمیانه می باشد که توسط انتشارات طاهریان منتشر و روانه بازار کتاب شده است.
- معرفی کتاب خاطرات مستر همفر
- درباره کتاب خاطرات مستر همفر
- برشی از متن کتاب خاطرات مستر همفر
- کتاب خاطرات مستر همفر pdf
معرفی کتاب خاطرات مستر همفر
مستر همفر یک جاسوس انگلیسی بود که در قرن 18 میلادی جاسوس دولت بریتانیا در خاورمیانه خصوصا ایران و کشورهای عربی بود. وی سال ها بعد از اتمام دوره ماموریتش خاطرات خود را درکتابی منتشر کرد. این کتاب علاوه بر این که به عنوان یک سفرنامه و زندگینامه جذاب و خواندنی است. از حیث افزایش اطلاعات سیاسی و روشن کردن عقبه تاریخی برخی اتفاقات و جریانات کنونی در سیاست و اوضاع کشورهای مسلمان نیز بسیار مفید و جالب است که مهم ترین آن ها نقش همفر در خاورمیانه برای کمک به شکل گیری دیدگاه وهابیت در کشورهای مسلمان است.
درباره کتاب خاطرات مستر همفر
کتاب خاطرات مستر همفر در واقع دفترچه خاطرات یک جاسوس انگلیسی در کشورهای عراق، ایران، مصر، عربستان و ترکیه است. وی در این کتاب از ترفند ها و توطئه های بریتانیا برای ایجاد تفرقه بین مسلمانان و کنترل کردن پادشان و دولتمردان دولت های مسلمان در جهت پیشبرد اهداف بریتانیا سخن گفته است. این کتاب نخستین بار به زبان ترکی منتشر شد و پس از آن یه سایر زبان ها ترجمه شد و در خاورمیانه و کشورهای عربی مورد استقبال زیادی قرار گرفت، اما در غرب این کتاب را یک کتاب ساختگی می دانند و از آن به عنوان نسخه «انگلوفوبیک» پروتکل بزرگان صهیون یاد می کنند و به دلیل این که در حال حاضر تنها نسخه عربی این کتاب موجود است آن را اثری ساختگی از یک مسلمان با ذهنی توطئه پردازمی دانند. گرچه از سرگذشت و هویت واقعی مستر همفر اطلاع دقیقی در دسترس نیست این تا حدودی احتمال ساختگی این شخصیت را تقویت می کند اما در اصل اتفاقات و مسائلی که توسط جاسوسان انگلیسی در کشورهای خاورمیانه رخ داده است شبهه ای وجود ندارد.
کتاب مستر همفر از سه بخش تشکیل شده است. بخش اول هفت قسمت دارد شامل ادعاها و نظرات همفر درباره کشورهای اسلامی است و بخش دوم به این موضوع میپردازد که بریتانیا چگونه با نیرنگهای خاص خود مقاصدش را در کشورهای اسلامی پیش می برد و بخش سوم تحت عنوان خلاصه کلام چکیده ای از مسائل را مطرح می کند.
در کتاب خاطرات مستر همفر به موضوعات گسترده و اصلی جهان اسلام پرداخته شده است مثل:
مشکل ما با اسلام و ممالک اسلامی در دنیای امروز- اجتماع نمایندگان انگلستان، فرانسه، روسیه- مأموریت من در آستانه (ترکیه)- سرگذشت رفقای دیگر- شیعه چه میگوید؟- اهل سنت چه میگویند؟- ورود به بصره و ملاقات با شیخ عمر الطائی- آشنایی با محمد بن عبدالوهاب- بحثی بین محمد بن عبدالوهاب و یک عالم شیعی- گمشدهٔ خود را یافتم- بحث پیرامون عدم حرمت شراب- خوابی که برای شیخ دیدم!- حرکت به سوی کربلا و نجف- بازگشت به انگلستان و ملاقات وزیر- بدل هایی از شخصیت های مسلمین- نقاط ضعف مسلمین- نقاط قوت مسلمین- توسعه نقاط ضعف- از بین بردن نقاط قوت- سر دوم چهارده بندی- اظهار دعوت وهابیت
برشی از متن کتاب خاطرات مستر همفر
مدتی در بغداد ماندم. سپس با دریافت پیامی حاوی دستور به بازگشت من به لندن، بغداد را ترک کردم. در لندن با دبیر و برخی مقامات وزارت صحبت کردم. من از فعالیتها و مشاهداتم در طول مأموریت طولانی خود به آنها گفتم. آن ها از اطلاعات من در مورد عراق بسیار خوشحال شدند و گفتند که از این وضعیت راضی و خرسند هستند.
از طرف دیگر، صفیه، نامزد محمد نجد، گزارشی را برای توافق با من ارسال کرد. همچنین فهمیدم که در طول مأموریتم، توسط افراد وزارت تحت تعقیب بودهام. همزمان با گزارشهای ارسالی من و با شرحی که به دبیر داده بودم، این افراد نیز گزارشهایی ارسال کرده بودند.
دبیر برای ملاقات من با وزیر وقت گرفته بود. وقتی به حضور وزیر رسیدم، او با من جوری برخورد کرد که از بدو ورودم به استانبول با من اینگونه رفتار نشده بود. میدانستم که اکنون در قلب او جایی استثنایی را اشغال کردهام.
وزیر بسیار خشنود بود از اینکه فهمیده بود که من بر محمد نجد تسلط یافتهام. او گفت: «محمد نجدسلاحی است که وزارت ما به دنبالش بوده است. انواع وعدهها را به او بدهید. اگر تمام وقت خود را نیز صرف تحریک او کنید، ارزشمند است.»
وقتی گفتم که: «من نسبت به محمد نجد نگران شدهام. او ممکن است نظر خود را تغییر داده باشد.» او پاسخ داد: «نگران نباش. او در برابر ایدههایی که هنگام جدا شدن از تو داشت، تسلیم نشده است. جاسوسان وزارت ما او را در اصفهان دیدهاند و به وزارت ما گزارش دادند که عقاید او تغییری نکرده است.» با خودم گفتم که چگونه محمد نجد اسرار خود را با یک غریبه در میان گذاشته است و من جرئت نکردم این سؤال را از وزیر بپرسم. با این حال، بعدها که محمد نجد را دیدم، فهمیدم که در اصفهان با مردی به نام عبدالکریم آشنا شده است و با گفتن این که من برادر شیخ محمد (منظورش من) هستم نسبت به اسرارش پرس و جو کرده است. او همه چیزهایی را که درباره تو میدانست به من گفت.
نظرات برخی خوانندگان درباره کتاب خاطرات مستر همفر
اگر دوست دارین یه کتاب بخونین که ریشه ی خیلی از مسائل فعلی رو متوجه بشین و پیش بینی های کاملا منطقی نسبت به اینده داشته باشین به نظرم این کتاب رو بخونین،کلا بخونینش.یه بک گراند خوب و یه دورنمای خوب از زندگیمونه.
...
در دوران نوجوانی این کتاب و خوندم زمانی که در تصمیم گیری درباره ی بعضی مسائل مشکل داشتم این کتاب بسیار راه گشا بود و قسمت هایش رو تا به امروز که ۱۵ سال از اون دوره میگذره به خاطر دارم حتما این کتاب رو به فرزندانم هم خواهم داد تا سیرت واقعی دشمنانشونرو بهتر بشناسند.
...
قبلا این کتاب رو خوندم.اگر کتاب رو بخونید قشنگ متوجه میشوید که حال و روز الان ایران از کی براش برنامه ریزی شده. و اون ها برای تغییر افکار و روش زندگی ما چه کارها که نکردن.ما اونوقت تو کار خودمون هم موندیم
کتاب خاطرات مستر همفر pdf
دانلود کتاب خاطرات مستر همفر از طریق اپلیکیشن فراکتاب امکان پذیر است. پس از دانلود در کتابخوان فراکتاب آن را مطالعه نمایید و با مطالعه آن علاوه بر یک داستان جذاب و خواندنی با توطئه های انگلیسی در کشورهای اسلامی آشنا شوید.
مشخصات کتاب خاطرات مستر همفر در جدول زیر آورده شده است:
مشخصات | |
ناشر: | طاهریان |
نویسنده: | همفر |
مترجم: | ساناز شیرین زاده |
تعداد صفحه: | 216 |
موضوع: | زندگی نامه و خاطرات |
قالب: | الکترونیک |