0.0از 0

بررسی تطبیقی رسیدگی در دادگاه کیفری یک و دادگاه کیفری دو در نظام قضایی ایران

۳۰٬۰۰۰
خرید
  • الکترونیکی
  • معرفی کتاب
  • مشخصات کتاب

معرفی کتاب بررسی تطبیقی رسیدگی در دادگاه کیفری یک و دادگاه کیفری دو در نظام قضایی ایران

در آیین دادرسی کیفری ایران نحوه‌ی رسیدگی به دعاوی جزایی مطرح شده است. در این قانون به دو دادگاه کیفری یک و دو اشاره شده و برای هر یک از آن‌ها مسئولیت‌ها و وظایفی را در نظر گرفته است. کتاب بررسی تطبیقی رسیدگی در دادگاه کیفری یک و دادگاه کیفری دو در نظام قضایی ایران، اثر محدثه یساقی؛ سعی دارد تا مباحثی با موضوع دادگاه‌های کیفری  یک و دو مطرح نماید و با توجه به امتیازاتی که قانون‌گذار بر آن‌ها قائل شده و نحوه رسیدگی آن‌ها در فرایند کیفری بپردازد و هدف این است که معلوم شود که پس از پایان یافتن مرحله تحقیقات مقدماتی و صدور قرار جلب به دادرسی برای متهم و موافقت دادستان با آن، آیا دادگاه کیفری یک صلاحیت رسیدگی به پرونده و صدور حکم درباره متهم را دارد و این مرجع براساس چه دلایلی می‌تواند اقدام به کار نماید و سپس به بررسی دادگاه کیفری دو خواهیم پرداخت و نگاه مقایسه‌ای پیرامون دادگاه کیفری یک و دو می‌نماییم. این کتاب در چهار فصل تنظیم شده است.

گزیده کتاب بررسی تطبیقی رسیدگی در دادگاه کیفری یک و دادگاه کیفری دو در نظام قضایی ایران

1-2- اهمیت و جایگاه آیین دادرسی کیفری
جایگاه و اهمیت قانون آیین دادرسی کیفری بر کسی پوشیده نیست. اگر بخواهیم میزان رواج عدالت و گستردگی آن را در جامعه‌ای سنجش نماییم کافی است به آیین دادرسی کیفری آن جامعه نگاه بیندازیم. زیرا موضوع بزه و بزه‌کاری در یک جامعه و چگونگی برخورد قانون و دستگاه قضایی با آن دارای اهمیت بسیاری است؛ مردم در یک جامعه نیازمند به امنیت و رواج کامل آن هستند و هر چه این مهم رعایت شود جامعه سالم‌تر و با آسودگی به حیات خود ادامه می‌دهد.
اصل مترقی برائت که در کشور ما و بسیاری از کشورها رواج دارد و در اصل 37 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ماده 197 قانون آیین دادرسی مدنی مصوب سال 1379 و ماده 4 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال 1392آمده است، لازم می‌آورد تا شهروندان بری از هر گونه بزه دانسته و تا زمانی که فرد در دادگاهی صالح محاکمه نشده و جرم او به اثبات نرسد را مجرم نداند. از این‌رو برای مجرم دانستن یک فرد باید او را ضمن ترتیبی که در آیین دادرسی کیفری بدان اشاره می‌شود مورد محاکمه عادلانه قرار داد و پس از تفتیش و بررسی و جستجوهای لازم جرم را برای آن فرد بخصوص به اثبات رساند.. .