0.0از 0

سیری در سیره ائمه اطهار علیه السلام

اسلام و معارف
دسته بندی
مرتضی مطهری
نویسنده
صدرا
ناشر
خرید
    • معرفی کتاب
    • مشخصات کتاب

    معرفی کتاب سیری در سیره ائمه اطهار علیه السلام

    کتاب سیری در سیره ائمه اطهار علیه السلام به قلم مرتضی مطهری از چگونگی برخورد ائمه اطهار علیهم‌السّلام با مسئله خلافت و همچنین حکومت سخن می‌گوید. بیان تحلیلی زندگی ائمه اطهار علیهم السلام موجب آن می شود که پیشوایان دینی به عنوان نمونه‌های انسان مافوق و نه مافوق انسان و الگوهای عینی برای حیات فردی و اجتماعی معرفی گردند.

    استاد شهید مطهری در این کتاب به این مهم پرداخته و حیات سیاسی اجتماعی تنی چند از ائمه معصومین را به ویژه از نظر کیفیت برخورد با مسئله خلافت و حکومت تجزیه و تحلیل نموده است.

    پیشوایان بزرگواری که در این کتاب معرفی شده اند عبارتند از:

    امام علی(ع)،

    امام حسن(ع)،

    امام حسین(ع)،

    امام زین العابدین(ع)،

    امام جعفر صادق(ع)،

    امام موسی کاظم(ع)،

    امام رضا(ع)،

    امام حسن عسکری(ع)

    و مهدی موعود (عج).

    گزیده کتاب سیری در سیره ائمه اطهار علیه السلام

    اولین مشکلی که وجود داشت و علی بر اساس آن می‌فرمود: آینده بسیار مبهمی در پیش داریم، داستان کشته شدن عثمان بود. علی وارث خلافتی می‌شد که خلیفه قبل از او را انقلابیونی که انقلاب کرده‌اند کشته‌اند، حتی اجازه دفن او را هم نمی‌دهند و اعتراضات فراوانی دارند. حال این گروه انقلابی به علی پیوسته است. مردمِ دیگر چه نظری دارند؟ همه مردم که مثل این انقلابیون فکر نمی‌کنند، و خود علی فکرش نه با انقلابیون می‌خواند و نه با مخالفین انقلابیون و نه با عامّه مردم. از یک طرف عثمان است و اطرافیان عثمان و آن همه اجحافها و بی‌عدالتیها و ستمگریها و آن همه اعطاء امتیازات به خویشاوندها، و از طرف دیگر گروههایی خشمناک و عصبانی از حجاز و مدینه و بصره و کوفه و مصر، از همه جا آمده‌اند معترض و منتقد. عثمان هم تسلیم نمی‌شود. علی سفیر است میان انقلابیون و عثمان، که این هم جریان عجیبی دارد. علی با روش عثمان مخالف است و در عین حال مخالف است که باب خلیفه‌کشی باز شود؛ نمی‌خواهد خلیفه را بکشند که باب فتنه بر روی مسلمین باز گردد، که‌این داستان مفصلی دارد . نسبت به عثمان منتقد است و کوشش دارد او را از راهی که می‌رود منصرف کند و به راه راست بیاورد، بلکه آتش انقلابیون خاموش شود و فتنه بخوابد. نه عثمان و طرفداران عثمان حاضر شدند [ از راه خود منصرف شوند] و نه انقلابیون دست از انقلاب خودشان برداشتند. نتیجه‌اش همین شد.