
#چالش_مرور_نویسی_فراکتاب ازدواج جمع اضداد است، تنها اضدادی که جمع آنها محال نیست زن و مرد است که این اتفاق بسی زیبا از طریق ازدواج رقم میخورد و ماجراهای این مسیر را میتوانیم در کتاب روابط متکامل زن و مرد بچشیم. کتاب روابط متکامل زن و مرد نوشته علی صفایی حائری که توسط انتشارات لیله القدر در 71 صفحه گردآوری شده و وارد جامعه شده است. اولین چیزی که در مورد این کتاب باید پرداخت جلد آن است،تصویری مفهومی در جلد آن مشاهده میشود که نیاز به تفکر دارد و در نگاه اول چیزی خاص از آن برداشت نمیشود ولی با اندکی تفکر در مییابیم که زن و مرد هر کدام یک تکه از یک پازل هستند که باید با همدیگر جمع شوند و جمع هر دو است که یک پازل زیبا را تکمیل میکند و شعار متکامل بودن زن و مرد را گوشزد میکند. این کتاب اولین بار در سال 1401 منتشر شد و دیدگاه های زیادی را به سمت خود جلب کرد و بسیار مورد رضایت و زوجین قرار گرفت به طوری که میتوان آن را راهنمایی جامع و کامل نامگذاری کرد. این کتاب را می توانید به صورت سه نسخه چاپی دیجیتالی و صوتی میتوانید از فرا کتاب تهیه نمایید. اگر بخواهیم راجع به محتوای داخلی کتاب نظری را به اشتراک بگذاریم ابتدا باید به متن کتاب پرداخت که متن کاملاً روان و عوام فهمی دارد و اینطور نیست که حتماً باید سواد روانشناسی داشته باشید تا مطالب را درک کنید خیر متن کتاب برای همه قابل فهم و روان میباشد، تیترهای کتاب که به مسائل حیاتی درباره ازدواج پرداخته است مطالعه آن برای هر شخصی که قصد ازدواج دارد لازم و واجب ساخته است. به عنوان مثال در اوایل کتاب به موضوعات ارزش ازدواج آثار ازدواج و وظایف همسران و دهها مسائل دیگر پرداخته شده است و درباره هر مورد به اندازه کافی از آیات و روایات استناد شده که این مورد نیز بسیار مفید است. همانطور که بیان شد تاکید این کتاب بر چیزی استوار نیست جز ازدواج، ازدواجی که سرنوشت همسران فرزندان و جامعه را تعیین میکند و در صورت نبود آن روند جامعه مختل میشود از این بابت پیشنهاد میکنم حتماً قبل از ازدواج این کتاب و کتابهای مشابه را مطالعه کنید. این یادداشت را جهت شرکت در چالش مرور نویسی فراکتاب نوشتم. سامان محمدی.
#چالش_مرور_نویسی_فراکتاب ازدواج کردن و بله دادن یک دختر به پسری که هم کفو اوست در بیان خیلی راحت به زبان میاید اما اگر به بطن این ماجرا برویم متوجه میشویم که چه پیچیدگیهایی در خود دارد که موجبات گرفتاریهایی در زندگیهای زناشویی میشود اگر و اگر که آن دختر و پسر قبل از ازدواج به آن آشنایی نداشته باشند. آشنا نبودن یک دختر و پسر به مواردی که باید به آن احاطه داشته باشند ضررش را زمانی میبینند که در زیر یک سقف با یکدیگر زندگی میکنند. اختلافات سلیقه و مشکلاتی که از بیرون و خود جامعه به داخل آن خانه کشیده میشود آن دختر و پسر را رودروی هم قرار میدهد. کتاب روابط متکامل زن و مرد در ابتدا به سراغ فلسفهی ازدواج میرود و به زبانی لیّن و خوش آن را برای مخاطب جا می اندازد در فصل بعدی به سراغ آن بحث همیشگی تساوی زن و مرد میرود. همان بحثی که همیشه ورد زبان بعضیهاست و آنقدر در آن غوطه خوردهاند که به قولی به فمنیستی رو آوردهاند و دیگر به هیچ صراطی مستقیم نمیشوند. در این فصل از حجاب نیز گفته شده. حجابی که رعایت کردنش آسایش و بعضاً آرامش برای هر دو جنس به ارمغان میاورد و چه نیکو میشود اگر یک زوج به این حجاب پایبند باشند. و در انتها به سراغ روابط متکامل زن و مرد میرود. ازدواج مسیری است که هر انسانی دوست دارد انتخابی که انجام میدهد خوشبختی را برایش به ارمغان بیاورد و به هیچ عنوان شکستی نداشته باشد. او دوست دارد اگر قرار است ازدواج کند زندگیش همیشه مانند روزهای ابتدایی خوشحالی و خوشدلی را داشته باشد که به قول معروف همیشه در فراز زندگی سیر کند. اگر قبل از ازدواج نداند که این زندگی فرودهایی هم دارد ممکن است تحمل چندانی در برابر آن نداشته باشد و به عصیان برسد و یا زیر تمام قول و قرارهایش بزند. این متن را برای چالش مرور نویسی فراکتاب نوشتهام.
با خوندن چند کتاب از آقای علی صفائی حائری به این نتیجه رسیدم که کتاب های ایشون بسیار عمیقه ، کتاب های ایشون پر از دغدغه های انسانیه ، فکر میکردم کتاب روابط متکامل زن و مرد درباره فقط نقش زن و مرد و ایم چیز هاست اما در کمال شگفتی متوجه شدم این کتاب کوتاه سرشار از معانی عمیقه . برای کسی که درباره زندگی و چرایی زندگی ، درباره سختی های زندگی و درباره رنج ها و دنیا سوال داشته باشه کتاب های آقای صفائی حائری مثل درمان میمونه ، همچنین این کتاب شون نگاه بسیار عمیقی راجع به ازدواج داشت ، شاید خیلی از زوج ها با دونستن این نگاه زندگی شدن بهتره بشه و خیلی از مجرد ها با خوندن این نظرات دید شون نسبت به ازدواج تصحیح بشه . در این کتاب راجع به این مطلب توضیح داده بود که سختی رو رنج از زندگی و ازدواج جدایی ناپذیر اند ، و اصلا هدف از ارتباط ها همین هست که در این درگیری ها و رنج ها انسان خودش و ضعف های خودش رو بشناسه و راهش رو پیدا کنه . حتی برای من خیلی جالب بود که در کتاب مسائلی رو مطرح کردن که شاید بشه اسمش رو گذاشت رمز و راز های زندگی مشترک که مثل یک مشاور خبره و زبردست آقای صفائی حائری به زوجین یاد داده بود چطور باید رفتار کنن . یک ترکیبی بود از نکاه و صحبت درباره عمق زندگی و این که گاهی وارد مسائل جزئی مبتلا به زندگی ها میشدن . در کتاب راجع چند مسئله ای که پر چالش هست برای بعضی ها هم صحبت شده بود مثل بحث دیه بحث ارث بحث شغل زنان و البته در مورد هر کدوم خیلی کم. یک بحثی راجع به حجاب داشتن و چه قدر این بحث حجاب شون عالی بود واقعا در سرتاسر کتاب آدم حس میکنه داره جملات و حاصل اندیشه یک متفکر بزرگ رو میخونه . خوندن این کتاب رو توصیه میکنم ، خودم تصمیم گرفتم به یکبار خوندنش بسنده نکنم و بار ها بخونمش و از محتوا و جملات خاصش بیشتر استفاده کنم . این یادداشت رو برای چالش مرور نویسی فراکتاب نوشتم. #چالش_مرور_نویسی_فراکتاب
#چالش_مرور_نویسی_فراکتاب مروری بر کتاب: روابط متکامل زن و مرد نویسنده: علی صفایی حائری (ع.ص) «روابط متکامل زن و مرد» نوشته علی صفایی حائری، از آن کتابهایی است که وقتی میخوانی، با خودت میگویی: «کاش زودتر به دستم میرسید!» این اثر نه فقط یک کتاب، بلکه راهنمایی است برای هر کسی که میخواهد زندگی مشترک موفقتری داشته باشد و نگاهش به روابط زن و مرد عمیقتر شود. کتاب از دو نوشتار و یک سخنرانی تشکیل شده و با قلم روان و پرمغز نویسنده، مسائل کلیدی ازدواج و روابط زناشویی را بررسی کرده است. علی صفایی، با آن ادبیات خاص و نگاه متفاوتش، توانسته موضوعاتی مثل ارزش ازدواج، حقوق زن و مرد، و چگونگی رسیدن به یک زندگی مشترک واقعی و متعالی را به شکلی جذاب و کاربردی بیان کند. کتاب به سه بخش مهم تقسیم شده: 1. ارزش ازدواج و وظایف همسران: در این بخش، نویسنده از ازدواج بهعنوان یک مسیر برای رشد و کمال صحبت میکند. او میگوید عشق کافی نیست و هر دو طرف باید وظایف خودشان را بشناسند و عمل کنند. حرفهایی که میزند، هم عمیقاند و هم ملموس. 2. حقوق زن و مرد و مسئله حجاب: یکی از جذابترین قسمتهای کتاب، همین بخش است که نویسنده با استناد به آیات و روایات، شبهاتی مثل تساوی حقوق زن و مرد یا مفهوم حجاب را بررسی میکند. جوابهایی که میدهد نه شعاری است و نه صرفاً نظری؛ بلکه منطقی و ریشهدار هستند. 3. روابط همسران برای رسیدن به هدف نهایی: اینجا نویسنده به اصل ماجرا میپردازد؛ اینکه زندگی مشترک فقط کنار هم بودن نیست، بلکه یک حرکت جمعی بهسوی رشد و تکامل است. چطور میشود این هدف را پیدا کرد؟ صفایی حائری با مثالها و توضیحاتی ساده اما عمیق، این مسیر را ترسیم میکند. یکی از ویژگیهای منحصربهفرد کتاب، این است که به مفاهیمی مثل تفاوت بین «شغل» و «نقش» انسان یا هدف واقعی ازدواج پرداخته است. نویسنده نشان میدهد چطور این مفاهیم، اگر درست درک شوند، میتوانند پایه و اساس یک زندگی موفق باشند. زبان کتاب ساده و صمیمی! اما پر از نکات دقیق و عمیق است. این ترکیب باعث شده کتاب هم برای کسی که تازه در آغاز راه ازدواج است، مفید باشد و هم برای کسی که سالها از زندگی مشترکش گذشته. یک جمله از کتاب که به نظرم باید قابش کنید؛ این است که: «رفتار و عمل آدمی را میشود با آثار آن ارزیابی کرد، و میشود با انگیزه و نیت و هدف و جهت آن به ارزش رسید.» این جمله یک درس مهم است؛ اینکه نیت و هدف ما در زندگی، مخصوصاً در ازدواج، چقدر میتواند سرنوشتساز باشد. در نهایت؛ اگر دنبال کتابی هستید که بتواند نگاهتان را به زندگی مشترک تغییر دهد، «روابط متکامل زن و مرد» همان چیزی است که نیاز دارید. این کتاب با حرفهای دقیق، مثالهای ملموس و نگاهی ریشهای، به شما کمک میکند معنای واقعی ازدواج و روابط انسانی را بفهمید.
علی صفایی حائری. نوشتن درباره کتابهای این شخصیت بزرگ کار دشواری است. کتاب شاید از لحاظ ظاهری تنها هشتاد صفحه داشته باشد و بتوان زود مطالعه کرد عمق مطلب و سرفصلهایی که بیان شده را شاید با ساعتها تفکر پیرامون آن می توان به دست آورد. کلیت مطلب درمورد خانواده، این کانون عاطفه و قلعه دشمن سوز است. گاهی مطالب و توصیه ها ساده به چشم می آید ولی بسیار پیچیده و قابل تامل است. 1 ارزش ازدواج در ابتدا به ارزش ازدواج پرداخته شده است. در اینجا درمورد رابطه عمل و نیت و سنت صبحت شده. اینکه ارزش یک اسکناس هم به پشتوانه آن است و در ازدواج هم اگر نیت آموختن و رشد باشد باارزش است و اگر به فکر وصلت با بزرگان و رسیدن به جاه و مقام باشد ارزشی ندارد. 2. آثار ازدواج با توجه به کلام الله، آثار ازدواج را با توجه به تشبیهات قرآنی یعنی لباس و پوشش، سکونت و آرامش و حرث و کشتزار توضیح داده است. زوجین را توصیه میکند به اینکه در مراحل مختلف تولید و کاشت بذر، توجه لازم را داشته باشد از زمینه سازی و آفت کشی تا جمع محصول و نگه داری از آن. 3. وظیفه همسران در این بخش از کتاب بیشتر توصیه ها متناسب با نقش مرد در خانواده و قوامیت آن است اما کلیت آن نیز میتواند راهگشا برای همه باشد. در این بخش، افراد را به آموزش دعوت می کند. استفاده از تجربه ها و مشورت از دیگران توصیه میکند. مشورت را به صورت جمع بندی و مقایسه نظرها معنا میکند. و نظارت را بر زندگی و دوام آن لازم می داند. در این بخش، به صورت گذرا درمورد معیارهای انتخاب همسر هم نکاتی بیان می کند که البته بیشتر مورد استفاده آقایان است اما توجه به این نکته که «تا وقتی اسیر هستی با تقلید پرواز نکن» هر آنچه که امروز می پسندی را معیار انتخاب بگیر و بایدهایی که برای تو هنوز درونی نشده اند را معیار نگیر، نکته ی مهمی است که توجه به آن برای هر دختر و پسری لازم است. 4. تساوی زن و مرد در فصل بعد پیرامون تساوی زن و مرد و شبهاتی که درمورد آن در جامعه متداول است می پردازد. ایشان بیان می دارند که در نقش ها زن و مردها یکسان هستند و حتی مردان در شغل ها متفاوت هستند. به عبارتی، شغل بر اساس استعداد، نیروها و امکانات فرد به او محول می شوند و نشانه و ارزش انسانی ندارند. هرکسی بتواند آن شغل را در زمان کوتاه تری انجام بدهد، او لایق آن شغل است. یعنی گاهی شغلی بر زنان ممنوع است، همانطور که برای مردانی که توانایی آن کار را هم ندارد ممنوع است. فوز، اجر، فلاح و بهره بر اساس بهره گیری از استعدادهاست نه مقدار استعداد ها. ارزش در بازدهی از دارایی هاست و نه مقدار دارایی. با این نگاه پیرامون تفاوت ارث و دیه نیز صحبت می کند. در مسئله دیه، نگاه را کاملا اقتصادی و ارزش کارایی و ناظر به اجتماع می داند. 5.حجاب و آزادی وقتی بحث زنان می شود ناگزیر بحث جنجالی این روزها، یعنی حجاب هم به میان می آید. زاویه دید زیبای عین صاد و خواندن برشی از کتاب در اینباره خالی از لطف نیست: «مادامی که تلقی ما از انسان و برداشت ما از خویشتن دگرگون نشده مادام که نقش انسان مجهول مانده و بینش او از این نقش در حد تنوع، در حد زندگی تکراری و مدار بسته، در حد خوشی ها و سرگرمی ها، در حد بازیگر شدن و بازیچه ماندن و تماشاچی بودن خلاصه شده، مادام که زندگی جز نمایش و بازی بازی ندارد، ناچار سنگینی حجاب طبیعی است. مگر اینکه با شعارها همراه شوی و در جو روشن فکری قرار بگیری یا بخواهی به گونه دیگر به نمایش بپردازی. یا بخواهند با تشویق و تعریف آماده ات سازند. مادام که تلقی ما از خویش عوض نشود، حجاب هیچ مفهومی نخواهد داشت. و چیزی جز کفن سیاه و قبرستان خانه و مرگ نشاط زندگی و نابودی شادی ها عنوان نخواهد گرفت. و هزار عذر خواهی داشت که خودت را از آن آزاد کنی. که پاکی زن در لباسش نیست، چادری های کثیف و لجن بیشمارند. که من پاکم چه منتم به خاکه، که من راه خودم را می روم چشمشان کور نگاه نکنند که اصلا دل باید پاک باشد که چادر بیشتر مرد را کنجکاو و تحریک میکند که این مسائل در کشورهای مترقی کاملا حل شدند و دیگر مسئله ای نیست که روابط آزاد طبیعی ست که محدودیت عقده می آورد و محرومیت سرکشی می زاید و خلاصه هزار عذر و توجیه و تازه اگر مجبور بشوی که بخاطر ترسی یا عشقی حجاب بگیری تازه خود حجاب تو می شود بازی تو و چادر تو می شود متری چندک و رنگش باید فلان و گلهایش باید بهمان باشند و این است که همان انحراف، در این شکل جلوه میکند و تو که هنوز نقش خود را عوض نکرده ای در هر لباسی هم همان خواهی بود و همان بازی ها را خواهی داشت.» در زاویه دید جالب و جدید او، زیربنای حجاب، تغییر نگرش هاست. نگرشی که فقط به بعد مادی می نگرد و به دنبال شغل بهتر و مال بیشتر است تا خود ظاهری را بیاراید، حتی اگر به دنبال حجاب هم باشد، به دنبال حجاب با مارک و برند است! همچنین او وسعت حجاب را شامل زن و مرد می داند و برای مردان هم لازم است که در نوع پوشش خود، حواسشان به جلوه گری باشد که «هرکسی که سر دلها بنشیند راهزن است و طاغوت». 6. روابط متکامل زن و مرد فصل آخر نیز به روابط متکامل زن و مرد که نام کتاب هم از این فصل برداشته شده است می پردازد. در اینجا، نویسنده به مسئله مهم بودن رابطه داشتن در اسلام می پردازند. وقتی رابطه مهم باشد، باید برای آن آموزش دید چرا که قابل پیش بینی نیست. انسان دارای موقعیت های مختلف روحی است و همیشه به یک شکل نیست. این اصل مهمی است که هنگام ازدواج و کنار هم قرار گرفتن باید در نظر گرفت. البته به طور کلی در هر ارتباطی باید در نظر گرفت. مهم پیش بینی رفتار آدمها نیست مهم این است که یاد بگیریم در هر موقعیت چه کنیم و چگونه رابطه برقرار کنیم. مشکلات هم که کم نیست و شیطان هم پرکار! مکر شیطان این است که اگر بدی رخ داد همه مسئله را زیر سوال می برد؛ اگر مشکلی در رابطه پیش آمد، دلخوری، ناراحتی رخ داد می گوید که کلا این رابطه را حذف کن! درصورتی که این راه حل شیطانی است. با حلم و دادن فرصت ها باید رشد کرد. سخت اما شدنی. کتاب بسیار خواندنی و بارها و بارها باید به آن رجوع کرد. قرار گرفتن این دست از کتابها در چالش، بسیار ستودنی است. برای چالش مرورنویسی فراکتاب #چالش_مرورنویسی_فراکتاب
برای افرادی که قصد ازدواج دارند یا در شرف آن هستند ، گزینه بسیار خوبی برای دید و فهم کاملی نسبت به ازدواج هست... خصوصا توضیحات کتاب نسبتا راه گشاست... در کل کتاب خیلی خوبیه
با این که حجم کتاب کم هست ، ولی نکات اموزنده بسیاری داره، خیلی جالب بود برام
دانلود رایگان کتاب روابط متکامل زن و مرد در این سایت ممکنه؟
صفحه 7: ”اینکه خیلی دورها به ما مربوط“ ؟؟؟
صفحه 3: ” و“ اگر به خاطر هدف های کوچیک ازدواج کردی بدیهیه که توی درگیریها جابزنی!!
غیر از روابط زن و مرد٬ حاوی نکاتیه که در رابطه با هر دو انسانی مفیده. من که خیلی استفاده کردم.
بی نظیره, اگرچه گاهی احساس می کنی که مطلب منسجم نیست اما تک تک جملاتش محل تامل و تفکر است. روی زندگی من خیلی تاثیر داشت و این کتاب رو به همه توصیه می کنم