آدم های سمی

نظرات کاربران و نقد و بررسی آدم های سمی

خرید و مطالعه
نمره کلی
5 /
3.6
5
الکترونیکی
3.7
چاپی
5.0
نظر شما چیست؟
4 نظر
User avatar
ناهید سعادت

#چالش_مرور_نویسی_فراکتاب کتاب "آدم‌های سمی" نوشته لیلیان گلاس، یه جورایی مثل یه جعبه ابزار بقا تو دنیای روابطه! اگه حس می‌کنی روابطت با بعضی آدما داره روحت رو خراش میده، این کتاب می‌تونه یه راهنمای نجات باشه. موضوع اصلی کتاب اینه که چطور آدم‌های سمی با رفتارشون، اعتماد به نفس و آرامش‌مون رو هدف می‌گیرن. گلاس، هشت مدل از این آدم‌ها رو با جزئیات معرفی می‌کنه: از دستکاری‌کننده‌ها و قربانی‌نماها بگیر تا بدبین‌ها و خودمحورها. هر کدوم از این تیپ‌ها یه جور خاصی بلدن آدم رو از درون خالی کنن. نکته مهم اینه که گلاس فقط به معرفی این شخصیت‌ها اکتفا نمی‌کنه. اون بهمون یاد میده چطور این آدم‌ها رو شناسایی کنیم. مثلاً می‌گه آدم دستکاری‌کننده چطوری با حرفاش ما رو گیج می‌کنه یا آدم حسود چطوری دائم خودشو با ما مقایسه می‌کنه و سعی می‌کنه ما رو کوچیک کنه. بعدش، نوبت می‌رسه به راه‌حل‌ها. گلاس تکنیک‌های کاربردی برای مقابله با این سم‌پراکنی‌ها ارائه میده. یادمون میده چطور مرزهای شخصی‌مون رو حفظ کنیم، چطور جلوی دستکاری‌ها بایستیم و چطور روابط سالم‌تری بسازیم که باعث میشه این کتاب، فقط یه تئوری نباشه، بلکه یه راهنمای عملی برای زندگی روزمره باشه. به نظر من، خوندن "آدم‌های سمی" یه جورایی برای هر کسی واجبه، برای هر کسی که می‌خواد روابط سالم‌تری داشته باشه. آگاهی از این که چه رفتارهایی سمیه و چطور باید باهاشون برخورد کرد، می‌تونه زندگی رو خیلی راحت‌تر و آروم‌تر کنه. گلاس واقع‌بینانه به این موضوع نگاه می‌کنه و می‌گه نباید در برابر این رفتارها بی‌تفاوت بود. به نظرم، یکی از بهترین ویژگی‌های کتاب اینه که راه‌های پیشگیری و مقابله رو خیلی واضح و عملی توضیح میده. البته نکته ای که باید در نظر داسته باشی ایوه که ممکنه، بعد خوندن کتاب متوجه شی خودت هم یه آدم سمی هستی و رفتارهای اشتباهی داره که بقیه رو آزار میده و کتاب میتونه کمکت کنه باهاش روبرو شی. اگه به روانشناسی و روابط انسانی علاقه داری و می‌خوای یاد بگیری چطور از خودت در برابر آدم‌های سمی محافظت کنی، این کتاب رو از دست نده. نوشته شده برای چالش مرورنویسی فراکتاب.

۱۴۰۳/۱۲/۲۹
User avatar
مرضیه موسوی

وقتی میخواستم این کتاب رو شروع کنم با خودم ولی فکر کردم ممکنه کتاب زرد باشه حداقل خیلی منفی نگر و زود قضاوت کن و ... ولی نگاه کردن به فهرست کتاب کافی بود که متوجه بشم این کتاب چه قدر مفیده. در فصل اول راجع به این صحبت میشه که نشانه های وجود افراد سمی در اطراف فرد چیه ،نشانه ها خیلی جامع بود ، چیز هایی که آدم ممکنه هیچ وقت بهشون توجه نکنه اما با کمی تامل ربطش رو با افراد سمی پیدا میکنه . فصل دوم رفتار های سمی هست این فصل رو که میخوندم هر مثالی رو میتونستم کاملا حس کنم از بس زندگی ما پر از این رفتار ها شده بارز ترینش : چه قدر چاق شدی ... و بعدش : من که منظوری نداشتنم ، هاها شوخی کردم ... فصل سوم راجع به ریشه رفتار های سمی هست که البته من بعد از خوندن این فصل باز هم نتونستم درک کنم و همون طور که نویسنده اشاره کرده واقعا سخته آدم بفهمه علت این رفتار های زشت چیه فصل چهارم تشخیص افراد سمی هست که از این فصل بخشی رو دوست داشتم که از تاثیر حضور فرد سمی میگفت که کم کم به دیگران هم سرایت میکنه فصل پنجم انواع افراد سمی هست ، از این فصل به نظرم سه نوع درس میشه گرفت : یکی اینکه چه نوع رفتار هایی سمی هست و سعی کنیم این رفتار ها رو نداشته باشیم و اجازه ندیم کسی این رفتار ها رو با هامون داشته باشه ، دوم اینکه افراد سمی اطراف مون رو بشناسیم و سوم خودمون چه قدر سمی هستیم و از چه جهاتی . فصل ششم که فصل مورد علاقه من هست : مهارت هایی برای رویارویی با افراد سمی ، که این مهارت ها کاملا کاربردی هست و در طول زندگی و موقعیت های مختلف میشه ازشون استفاده کرد فصل هفتم و هشتم درباره این هست که با توجه به اینکه فرد سمی از چه نوع افراد سمی هست و چه رابطه ای با ما داره چطور باهاش رفتار کنیم و فصل نهم تا دوازده هم درباره چطور کنار اومدن و به زندگی ادامه دادن هست که حتی در خارج از بحث افراد سمی هم بسیار کاربردی و تکنیک هایی که گفته میشه در موقعیت های مختلف آرامش بخش و کمک کننده است . در کل من این کتاب رو پسندیدم و توصیه میکنم با نگاه فعالانه به کتاب نگاه کنید ، حواس تون رو جمع کنید که با توجه به موقعیت شما درست ترین کار چیه نه اینکه صرفا کتاب چی گفته و همون قدر که از رفتار سمی بقیه ناراحت میشیم باید سعی کنیم خودمون هم آدم سمی افراد دیگه نشیم . این یادداشت رو برای چالش مرور نویسی فراکتاب نوشتم. #چالش_مرور_نویسی_فراکتاب

۱۴۰۳/۱۲/۳
User avatar
فهیمه محمودی

#چالش_مرور_نویسی_فراکتاب کتاب «آدم‌های سمی» نوشته‌ی لیلیان گلاس به بررسی رفتارهای مخرب افرادی می‌پردازه که می‌تونن تأثیرات منفی بر سلامت روان و روحیه ما بذارن. نویسنده تو این کتاب، هشت نوع آدم سمی رو معرفی می‌کنه: شامل افرادی که دستکاری می‌کنن، قربانی‌نماها، بدبین‌ها، خودمحورها و حسودها و.... این افراد می‌تونن روابط ما رو به هم بریزن، آرامش روانی ما رو مختل کنن و باعث خستگی روحی و کاهش اعتماد به نفس ما بشن. نویسنده با تاکید بر اهمیت شناسایی این افراد، راه نجات از این روابط رو به ما نشون میده. اون ویژگی‌های مشخصی برای هر نوع آدم سمی ارائه می‌ده که به ما کمک می‌کنه تا رفتارهای مخرب را سریع تشخیص بدیم. مثلا فرد دستکاری‌کننده ممکنه با حرف‌هاش ما رو گمراه کنه و احساس گناه یا مسئولیت بیشتری به ما القا کنه، در حالی که یک فرد حسود، دائماً ما رو با دیگران مقایسه می‌کنه و از موفقیت‌های ما ناراحت می‌شه. کتاب همچنین راه‌حل‌ها و توصیه‌های عملی برای مقابله با این آدم‌های سمی ارائه می‌ده و تکنیک‌هایی برای حفظ مرزهای شخصی و مقابله با رفتارهای اونها پیشنهاد می‌کنه. این راهکارها به ما کمک می‌کنن تا روابط سالم‌تری بسازیم و از تأثیرات منفی این افراد دور بمونیم. به طور مثال، اون پیشنهاد می‌کنه که در مواجهه با افراد سمی، از جملات قاطع و واضح استفاده کنیم و از هر گونه توجیه یا عذرخواهی بی‌مورد بپرهیزیم. نکته‌ی مثبت کتاب در مقایسه با نمونه های مشابه، اینه که علاوه بر شناسایی مشکل و رفتار سمی، راهکارهای عملی برای مقابله با اون هم ارائه می‌ده که می‌تونیم در زندگی روزمره به کار ببریم. آگاهی از این رفتارهای سمی و نحوه‌ی برخورد با اونها می‌تونه به ما کمک کنه تا زندگی راحت‌تر و سالم‌تری داشته باشیم. علاوه بر این، ممکنه خود فرد یک یا چند مورد از این صفات سمی رو داشته باشه اما از اون آگاه نباشه، و با مطالعه کتاب به این موضوع برسه و به دنبال درمان و تصحیح و کاهش اون رفتار بره. در نهایت، این کتاب رو به کسانی که به روابط انسانی و روان‌شناسی علاقه دارن و می‌خوان با اطرافیانشون چه سمی و چه غیر سمی، بهتر برخورد کنن توصیه میکنم. آگاهی و اقدام به موقع در برابر این رفتارها می‌تونه به بهبود کیفیت زندگی ما تا حد زیادی کمک کنه. این مرور برای چالش مرورنویسی فراکتاب زمستان نوشته شده.

۱۴۰۳/۱۱/۹
User avatar
98916****2327

عالی

۱۴۰۲/۵/۱۰